Erwinvanputten
Image default
Bedrijven

De beste verhuistips

Het zal nooit veranderen: het blijft leuk om naar een nieuw huis te verplaatsen, maar het verhuizen zelf blijft ontzettend zwaar en is ontzettend stressvol. Breng je alles in één keer over? Past het wel in het busje? Heb je wel genoeg dozen? Er is zoveel waar je je zorgen over kan maken. In dit artikel delen we enkele handige tips om de verhuizing iets makkelijker te maken. En dat gaat verder dan alleen de verschillende soorten verhuisdozen!

Verhuisdozen

Het klinkt zo logisch, maar de grootste tip is: zorg voor goede verhuisdozen. Natuurlijk wil je dat je spullen heelhuids in het nieuwe huis aankomen, maar het maakt bijvoorbeeld ook een enorm verschil als je verhuisdozen hebt die makkelijk te tillen zijn. Zo vind je op Verpakkingenxl.nl dozen van verschillende sterktes en allerlei formaten. Bedenk daarnaast ook een systeem voor de verhuisdozen voordat deze de verhuiswagen in gaan. Schrijf bijvoorbeeld op elke doos naar welke kamer of ruimte zij verhuisd moeten worden of geef alle dozen een nummer. Vergeet niet om notities toe te voegen als een bepaalde doos erg zwaar is of breekbare objecten bevat, zodat niemand zich daar op kan verkijken. Zodra de dozen ingeladen worden, zet je de zwaarste dozen onderop.

Meten is weten

Het oude gezegde is nog steeds waar: de beste manier om productief te verhuizen is door te weten waar je aan toe bent. Dit houdt in dat je van tevoren vast dingen opmeet, zodat je precies weet wat er door een deur past en wat er in een verhuisdoos past. Je weet bijvoorbeeld ook welke meubels uit elkaar gehaald zullen moeten worden en welke in zijn geheel verhuisd kunnen worden. Op deze manier ben je goed voorbereid en kom je niet voor onverwachte problemen te staan. Zorg dat dozen die gedeeltelijk leeg zijn gevuld worden met vulmateriaal, zodat de inhoud niet gaat schuiven tijdens de verhuizing.

Een goede planning

Een goede planning doet wonderen. En dit begint al door op tijd te beginnen met de voorbereiding van de verhuizing. Ga in je oude huis na welke materialen je hebt en hoe je die het beste in kan delen. Maak hier meteen een checklist van, die je dan weer kan gebruiken bij het uitpakken. Vraag ook meteen om je heen wie er kan helpen met de verhuizing en denk van tevoren na hoe je al deze mankracht het beste in kan zetten. Begin daarnaast zo vroeg mogelijk met het uit elkaar halen van meubels en het vullen van dozen met spullen die je niet meer nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je minder te doen hebt ten tijde van de verhuizing zelf.