Erwinvanputten
Image default
Bedrijven

Slaag in één keer voor je theorie examen!

Ongeveer 44% slaagt de eerste keer voor het CBR theorie examen. Het is daarom erg belangrijk dat jij je goed voorbereid op dit examen. Gebruik de onderstaande tips en vergroot jouw slaagkans aanzienlijk!

Leren, leren, leren!

Het is natuurlijk hel belangrijk dat je de stof goed kent. Begin bij het leren van het theorie examen boek.

Neem de tijd! Het is verstandig om op tijd te beginnen met leren, het beste is enkele weken voor het theorie examen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je gemakkelijker feiten kunt onthouden als dit gespreid geleerd is, dat wil zeggen ongeveer 1 uur per dag. Het is dus minder goed om in één dag 5 uur te leren, want zo zal je minder stof onthouden.

Maak een samenvatting

Je bent uit het boek aan het leren. Het is een goed idee om een samenvatting van de stof te maken. Hierdoor kom je tegen waar je moeite mee hebt en wat je al goed begrijpt. Bij het maken van een samenvatting word je namelijk gedwongen om na te denken over de verbanden tussen de theorie en praktijk.

Herhaal de geleerde stof meerdere keren

Door de stof meerdere keren te herhalen maak je de nieuwe leerstof eigen. Je kunt hiervoor de gemaakte samenvatting gebruiken. Na meerdere keren herhalen zal je ervaren dat je de stof aan kunt en beheerst.

Controleer de geleerde stof doormiddel van oefen examens

Als je klaar bent met leren is het belangrijk om jezelf te controleren. Dit kan gemakkelijk met oefenexamens autotheorie online. Dankzij het maken van verschillende oefenexamens voor autotheorie, kom je gemakkelijk tegen waar je nog moeite mee hebt. Maak wel verschillende oefenexamens, ze bestaan namelijk allemaal uit verschillende vragen. Deze vragen kan je ook op je theorie examen verwachten, maak er dus meerdere om het best voorbereid te zijn.

https://theorie-oefenexamen.nl/