Erwinvanputten
Image default
Bedrijven

Tips wanneer je de meterkast wil vervangen

Voor de elektra binnen een gebouw is de meterkast erg belangrijk, vanuit de meterkast komt namelijk alle elektra. Om de beste elektra te hebben moet de meterkast ook goed zijn, hiervoor moet hij om de zoveel tijd vervangen worden. De kwaliteit van een meterkast gaat namelijk achteruit naarmate hij ouder wordt. Vaak is te zien dat oude huizen beschikken over slechte elektra, dit komt vaak doordat er ook een oude meterkast in het huis zit. Om goede elektra te krijgen moet deze meterkast vervangen worden. Hieronder staan een aantal tips beschreven die jou kunnen helpen wanneer je de meterkast wil gaan vervangen. 

Werk voorzichtig 

Wanneer je met elektra gaat werken moet je altijd zeer voorzichtig te werk gaan, werken met elektra kan namelijk erg gevaarlijk zijn wanneer je niet voorzichtig te werk gaat. Tijdens het vervangen van de meterkast wordt je ook meerdere keren blootgesteld aan de elektra, het is hierbij handig om een duidelijk schema te hebben. In dit schema staan de elektraleidingen, de stopcontacten en de aardlekschakelaars. Het schema is handig omdat je hierdoor weet waar je bijvoorbeeld wel en niet kan gaan boren, het is dus bijna onmogelijk dat je nog door een elektrakabel boort. 

Gebruik de juiste gereedschap

Wanneer je met elektra gaat werken is het gereedschap dat je gebruikt heel belangrijk, je kunt namelijk beter en nauwkeuriger werken wanneer je gebruik maakt van het juiste en het beste gereedschap. Het beste gereedschap dat je kunt gebruiken wanneer je met elektra gaat werken is geïsoleerd gereedschap, dit gereedschap zorgt er namelijk voor dat je nooit volledig bloot wordt gesteld aan de elektra. 

Volg de stappen

Door vooraf te bekijken welke stappen je moet doorlopen om de meterkast te vervangen kom je al heel ver, wanneer je deze stappen namelijk volgt kun je het bijna niet fout doen.