Erwinvanputten
Image default
Bedrijven

5 combi’s van kleur en houten wanddecoratie

Hout kan overal en altijd. Het is alleen moeilijk om de juiste match te vinden tussen houten wanddecoraties en de rest van het interieur. Wij geven je wat bruikbare inspiratie.

Wit en hout: rust en warmte

Witte muren en houten wanddecoratie zijn een mooie combi als je hout van minimalisme en rust, maar je ook een zekere warmte wilt. Ga voor hout in een lichte kleur, want donker hout contrasteert erg met lichte muren. Als je houdt van rust, is het aan te raden om ook bij de rest van de aankleding te kiezen voor pastel- of bruintinten.

Zwart en houten wanddecoratie: stoer en industrieel

Kies je voor donkere muren zoals grijs of zwart, dan zorgt hout voor een stoer geheel. De houten wanddecoratie en meubels mogen dan ook best opvallen. Ga bijvoorbeeld voor wat robuustere objecten zoals een grote spiegel met een houten lijst.

Blauw en hout: Scandinavische sfeer

Een Scandinavisch interieur is tegenwoordig ook helemaal hip. Ook hier kun je denken aan een minimalistische stijl, maar dan met een stoer randje zoals een blauwe muur. Als je gaat voor houten wanddecoratie in Scandinavische stijl, kun je het best kiezen voor items met geometrische vormen.

Oranje en hout: zomerse sfeer

Wie wil er nu niet het hele jaar zomer in huis? Met een warme kleur zoals geel of oranje kom je al een heel eind. In deze stijl mag je ook best uitpakken qua houten wanddecoratie. Denk aan maskers of bijzondere houtsnijwerken. Een grote stoel van hout of riet maakt het geheel af.

Groen en houten wanddecoratie: natuurlijke sfeer Waar denk je aan als je groen en hout combineert? Juist, de natuur. Kies daarom bij deze kleur voor meubels en decoraties met natuurlijke vormen. Een extra plantje hier en daar kan in deze setting ook geen kwaad.

https://wandpanelenhout.nl/houten-wanddecoratie/