Erwinvanputten
Image default
Bedrijven

Wonen in Leiden

Leiden is een gezellige, kleine stad. Je hebt er alle gemakken die een stad biedt, maar je hebt het gevoel dat je in een dorp woont. Leiden ligt tussen een aantal grote steden in. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag liggen namelijk om deze stad heen. De stad is voor jong en oud. Leiden is een echte studentenstad, maar in de buitenwijken liggen veel gezinswoningen.

Waarom Leiden?

Leiden heeft een rijke geschiedenis en zit vol met historische verhalen. Het is lastig om een woning te vinden in het historisch centrum. Veel mensen willen in het centrum wonen en de prijzen lopen enorm op, maar als je een woning weet te bemachtigen is het geld het allemaal waard. Het centrum is niet alleen erg mooi, maar ook praktisch. Je vindt er veel winkels, restaurants en een bioscoop. Ook al je in een andere stad werkt is Leiden een leuke plek om te wonen. Door de goede bereikbaarheid, kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer of rij je zo de stad uit met de auto.

De wijken van Leiden

Leiden is een gemeente en opgedeeld in verschillende buurten en wijken. De grootste buurten in Leiden zijn: De Kooi, Noorderkwartier en Boshuizen.

Als je naar een gezinswoning zoekt kan je het beste in Stevenshof, Merenwijk, De Mors of Leiden-Noord gaan wonen. Stevenshof ligt aan de rand van leiden. Het is een rustige buurt en dus ideaal om met kinderen te wonen. De wijk heeft goede verbindingen naar het centrum en heeft zelf zijn eigen treinstation. De Mors voelt echt aan alsof je in een dorp woont. Leiden-Noord is een wijk die in opkomst is. Veel huizen moeten verbouwd worden,een bouwcontainer huren is dus handig. Een bouwcontainer huren is zo geregeld met afvalcontainers VLK. Je kan in deze wijk echter ook al veel nieuwbouw vinden. Dat bespaart je de moeite van een bouwcontainer huren. De natuur en samenleving gaan in Merenwijk heel goed samen. Het is een fijne plek om te wonen.

In de binnenstad of net buiten het centrum wonen de meeste studenten. Een buurt waar op dit moment veel studenten wonen is het Roodenburgerdistrict. De gemiddelde prijs per maand voor een studentenkamer in leiden ligt tussen de 300 en 500 euro per maand.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/