Erwinvanputten
Image default
Recreation / Motorcycles

Waar moet je op letten bij een tweedehands auto

Wanneer u een tweedehands auto wilt gaan kopen is het belangrijk om uzelf goed te laten adviseren. Natuurlijk is het belangrijk dat u een betrouwbare autogarage vindt die u goed kan voorlichten over de tweedehands auto’s die voorradig zijn maar toch is et ook belangrijk om zelf een aantal zaken te onderzoeken of te controleren. Wie een occasion t.o.v. een nieuwe auto wil gaan aanschaffen zal vaak al een bepaalde voorkeur voor een merk of model hebben. Wanneer u op internet het aanbod bij de verschillende auto websites als gaspedaal bekijkt krijgt al snel een beeld van het aanbod en de prijzen. Maar is dit voldoende? Wat u nog meer kunt doen zullen we in dit artikel uitleggen.

Controleer de kilometerstand

Wat een vrij simpele handeling is en wat u direct kunt uitvoeren als u een leuke auto heeft gezien is het kenteken opvragen. Wanneer u het kenteken heeft kunt u snel en effectief de historie van het voertuig bij het BKR-online navragen. U heeft niet alleen inzicht in het onderhoud en de kilometers maar kunt ook direct zien of een auto is ingevoerd of niet. Wanneer het BKR onzeker is over het verleden van een voertuig is het belangrijk om het onderhoudsboekje van het voertuig in te zien. Wanneer u hier een dealer van het voertuig in vindt bel deze dan gewoon even en vraag naar de historie van het voertuig. Vaak kunnen ze bij de dealer via de computer alle historie van het voertuig achterhalen. Eventuele grote reparaties kunnen dan ook direct aan het licht komen.

Zorg ervoor dat u de kosten inzichtelijk maakt

Vaak wordt een auto aantrekkelijk geprijsd maar zijn de aanschaf kosten niet de reguliere kosten voor een voertuig. Onderzoek altijd de kosten voor de belasting, verzekering en onderhoud en bepaal hoeveel geld u per maand apart moet houden voor alle jaarlijkse kosten voor het voertuig. Pas ook op dat u niet een auto koopt die niet in het maandelijkse budget past. Bijvoorbeeld zwaardere modellen als een BMW X5 of Range Rover kunnen soms erg gunstig geprijsd zijn maar een enorme maandelijkse kostenpost zijn. Voor een leuke occasion kunt u altijd een kijkje nemen bij Saab autogarage.