Erwinvanputten
Image default
Recreation / Motorcycles

Draadalg bestrijden met vijverhandboek.nl

Op Vijverhandboek vindt u allerlei informatie over uw vijver zoals bijvoorbeeld het bestrijden van draadalg. Deze site heeft ruim tweehonderd pagina’s waar u vanalles kunt lezen over het plaatsen en onderhouden van uw vijver. Om alle informatie duidelijker te maken, vindt u diverse afbeeldingen en illustraties. De vier onderwerpen waar het om draait zijn het ontwerpen van uw vijver en de aanleg ervan, het inrichten van uw vijver, het onderhouden van uw vijver en tot slot het oplossen van eventuele problemen bij uw vijver. U kunt bovenaan het menu vinden waar u kunt kiezen uit diverse links en relevante pagina’s over het onderwerp waar u naar op zoek bent. Op sommige pagina’s vindt u ook direct de producten die relevant zijn aan het artikel zodat u die eenvoudig en snel kunt aanschaffen in de webshop(s) van één van onze partners.

Informatie over draadalg bestrijden

Een populaire pagina is onze pagina over draadalg bestrijden. Dit is een veelvoorkomend probleem en vraagt wel wat kennis om te weten hoe u dit probleem kan aanpakken. Hierbij is het belangrijk om te weten dat het uitroeien van draadalgen uit twee delen bestaat. De algen moeten niet alleen worden aangepakt maar ook het onderliggende ‘probleem’ die voor de algen heeft gezorgd in uw vijver. Het uitroeien van de algen vereist een speciale aanpak. Allereerst moet u zo veel mogelijk draadalgen weghalen met bijvoorbeeld de hand of met een hark. Daarna kunt u de achtergebleven sporen verwijderen met een draadalgbestrijder. Daarna moet u het onderliggende probleem aanpakken. Is uw waterhardheid niet hoog genoeg? Zorg er dan voor dat de waterhardheid van het vijverwater aanzienlijk verhoogd wordt. Ook kan het zijn dat u niet voldoende of niet voldoende variantie heeft in zuurstofplanten in uw vijver. Pak dit dus aan om ieder moment van het jaar goed bloeiende planten te hebben die voor genoeg zuurstof zorgen.

Draadalg-in-één

U kunt draadalg-in-één aanschaffen bij onze partner. Dit product bestaat uit een fosfaatbinder, voedingsstoffen om draadalgen uit het water te verwijderen en een middel om uw waterhardheid hoog genoeg te laten zijn. Dit product is eenvoudig en snel en is ook nog eens veilig voor de planten en vissen die in uw vijver leven.