Erwinvanputten
Image default
Sport

Waar moet je op letten als je yoga docent wil worden?

Het beoefenen van yoga is steeds populairder aan het worden. Mensen gaan dit doen voor de gezondheid van het lichaam en de geest. Yoga heeft volgens veel deskundige veel voordelen en positieve punten voor de gezondheid. Daarnaast kan iedereen yoga doen, je hebt niet veel nodig om dit te gaan beoefenen. Vaak is een matje al genoeg. Nu doe jij misschien al lang yoga en vind je het zo leuk dat je er misschien wel je baan van wilt maken. Een yoga docent of instructeur worden kan, nu is alleen de vraag wat moet je doen om een docent te worden? Dat wordt verder uitgelegd.

Rekening houden met

Een yogadocent of instructeur wordt je niet van de een op de andere dag. Kan natuurlijk wel maar niet succesvol zullen we maar zeggen. Je hebt niet op de eerste dag van je carrière switch een grote klantenlijst met genoeg inkomen. Het risico zit hem dus in de financiële situatie. Als je nog een andere baan hebt is de tip om die niet in zijn totaliteit op te zeggen. Misschien kan je ervoor kiezen om minder te gaan werken en dat je de twee banen samen kan doen. Zo zorg je net voor wat meer financiële zekerheid. Heb je dan genoeg inkomsten dan kan je natuurlijk de gehele focus leggen op je baan als yoga docent of instructeur.

Papiertje nodig?

Om Yoga docent te worden is het goed om een opleiding te volgen. Als je op google zoekt zie je genoeg opties. Nu is de vraag welke opleiding is handig voor mij om te volgen. Ten eerste kan het fijn zijn om een online yoga opleiding te volgen. Zo is het plannen voor je studie naast je huidige baan makkelijker. Om een keuze te maken in een yoga opleiding kan je ook al kiezen tussen verschillende stijlen, denk hierbij aan Hatcha Yoga en Bikram Yoga. Je kan ook een gehele opleiding doen en je later nog specialiseren in een bepaalde vorm. Er wordt bijvoorbeeld een online opleiding aangeboden op sport-people.nl. Een yoga opleiding duurt vaak niet al te lang. Het is niet zo dat je een vierjarige studie moet volgen vaak ben je binnen een korte tijd al klaar.

Papiertje binnen? Wat nu?

Als je dus een studie hebt gedaan is het goed om te kijken wat dan je opties zijn. Zoals eerder is besproken is het handig om niet meteen all-in te gaan op je baan als yoga docent. Je kan er voor kiezen om ergens in loondienst te gaan en zo meer zekerheid te krijgen, maar vaak willen mensen liever toch voor hun zelf beginnen. Zo kan je de eigen uren indelen en kan je vaak ook meer geld verdienen. Maar alles hangt af van het feit of je genoeg klanten binnenhaalt en welke prijs je hanteert. Gelukkig heb je als nieuwe yoga docent of instructeur genoeg opties klanten te werven. Zo kan je online lessen of workshops aanbieden, kan je video’s opnemen of kan je op locatie yogalessen geven. Dit kan voordeliger zijn dan meteen een eigen studio te gaan huren of kopen. Alles draait er om dat je zekerheid hebt aan inkomsten om echt stappen te maken.