Erwinvanputten
Image default
Beauty en verzorging

Werkt carboxytherapie echt?

Carboxytherapie verwijst naar de cutane en subcutane toediening van kooldioxidegas CO2 voor behandelingsdoeleinden. De oorsprong van carboxytherapie ligt in de Koninklijke Thermen van Frankrijk in 1932 bij de behandeling van patiënten met perifere arteriële occlusieve aandoeningen. Kooldioxide therapie wordt in Zuid-Amerika en Europa toegepast bij de behandeling van striae, cellulitis en hypertrofische littekens, hetgeen indrukwekkende resultaten oplevert.

Hoe werkt de behandeling?

Onderzoek heeft aangetoond dat carboxytherapie de elasticiteit van de huid verbetert, de bloedsomloop bevordert, collageenherstel stimuleert, fijne lijntjes en rimpels zichtbaarder maakt, en plaatselijke vetophopingen afbreekt. Veel vrouwen hebben al tal van therapieën geprobeerd om van hun cellulitis af te komen, variërend van crèmes en endermologie tot massagetechnieken met lymfedrainage, tevergeefs, omdat geen van deze therapieën de onderliggende fysiologische problemen corrigeert, namelijk een slechte doorbloeding en beschadigde collageenscheden. Twee therapieën die veelbelovend zijn gebleken in het elimineren van dit moeilijke probleem zijn de Thermage CL cellulitis tip en Carboxytherapie. Van carboxytherapie werd door de Brazilianen oorspronkelijk voor esthetische doeleinden gebruik gemaakt om resterende vetophopingen boven de knieën na een liposuctie te modelleren en histologische studies toonden aan dat de vetcellen door het CO2-gas werden gescheurd terwijl de resterende huidstructuren en zenuwen onbeschadigd bleven. CO2 is een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam. We ademen zuurstof in en we ademen kooldioxide uit. Planten nemen het kooldioxide op, en geven ons op hun beurt de zuurstof die we nodig hebben. Er zijn geen bekende risico’s verbonden aan Carboxytherapie. De injectie van kooldioxide wordt al jaren veilig gebruikt om endoscopische operaties van de buikholte te faciliteren.

De resultaten

Carboxytherapie kan de zichtbaarheid van donkere kringen onder de ogen drastisch verbeteren. Hoewel soms veroorzaakt door verdonkerd pigment, of een holle depressie onder de onderste oogleden van de oogleden van de oogleden Dr. Zdinak ontwierp en voerde de eerste studie in de Engelse literatuur uit waarbij carboxytherapie werd gebruikt voor het verjongen van de zone onder de ogen. De behandeling duurt slechts vijf minuten en is vrijwel pijnloos en risicovrij. Een reeks van 2 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van een week volstaat om een mooi resultaat te bereiken.

Wil jij dit nu ook? Ga dan snel naar deze pagina voor een carboxytherapie.

https://www.syaskinclinic.nl/carboxy-therapie/