Erwinvanputten
Image default
Vakantie

Glamping? Waarom zou je?

Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen de vakantie met glamping doorbrengt. Maar waarom zou je? Vijf redenen waarom je glamping zou moeten proberen.

Je bent lekker buiten

Als je kiest voor glamping, kies je ervoor om overvolle resorts en hotels vaarwel te zeggen. In plaats daarvan leef je de hele vakantie lekker in de buitenlucht. Zelfs binnen. Want in een tent beleef je alles een stuk intenser.

Geen gesleep met kampeerspullen

Hét nadeel van kamperen is dat je zoveel spullen moet meeslepen. En als je dan eindelijk op de camping bent aangekomen, moet je nog aan de slag om alles op te bouwen ook nog. Vaak duurt het zo een paar dagen voordat je de boel een beetje praktisch hebt ingericht. Als je gaat glampen, heb je daar geen last van, want nog voordat je aankomt staat alles al op de meest praktische plek.

Vrijheid

Dat alles voor je klaar staat heeft nóg een voordeel: je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zelfs als je om de dag naar een andere glamping locatie zou willen is dat slechts een kwestie van koffer inpakken en gaan.

Een unieke vakantiebeleving

Voor de ervaren vakantieganger is elk hotel eigenlijk wel een beetje hetzelfde. Bij glamping heb je dat niet. Elke locatie is anders. En ook de tent of lodge waarin je verblijft is verschillend. Bij sommige aanbieders slaap je zelfs in een echte boomhut!

Glamping: alles wat je nodig hebt

Als je op glamping vakantie gaat, heb je alles wat je nodig hebt. Dat begint al bij de koffie: geen oploskoffie met kokend water (van een wankel gaspitje), maar een echt koffie-apparaat. En natuurlijk gewoon goed sanitair, fijne bedden en elektriciteit in de tent.

Ja, eigenlijk is glamping gewoon een heel goed idee!

https://www.glampings.com/