Erwinvanputten
Image default
Aanbiedingen

Wat is een goede vaatwasser?

Een vaatwasser is tegenwoordig het ultieme luxe apparaat in de keuken, die vrijwel iedereen heeft. Van buiten zien ze er allemaal hetzelfde uit, maar er zit natuurlijk behoorlijk wat verschil in. Wil jij een vaatwasser kopen? Lees dan hier waar je op moet letten.

Het bekijken van een vaatwasser in de winkel

Je moet hierbij vooral kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een afwasmachine. Denk bijvoorbeeld aan een besteklade of bestekkorf, hoe flexibel de vaatwasser is qua indeling, of alles soepel beweegt, is de filter goed bereikbaar? Dit is belangrijk om zelf goed te checken.

Welke afmetingen en hoeveel couverts?

Wanneer je een inbouw afwasmachine hebt kun je natuurlijk niet helemaal kiezen hoe breed en hoog je de vaatwasser wil. Je kunt dan wel nog kiezen hoeveel couverts je wil. Gemiddeld heeft een vaatwasser 12 tot 15 couverts.

Inbouw of vrijstaand

We zeiden het al even, je kunt natuurlijk kiezen voor een vrijstaande afwasmachine of voor een inbouw variant. De inbouw is mooi weggewerkt, wat het grootste voordeel is. Hierbij is er nog verschil in een volledig geïntegreerde en een half geïntegreerde vaatwasser, waarbij je bij de laatste het bedieningspaneel nog wel buiten de vaatwasser hebt. Een vrijstaande heeft als voordeel dat het goedkoper is en dat je meer keuze hebt qua afmetingen en grootte.

De zuinigheid

De zuinigheid is natuurlijk ook belangrijk. Een zuinige afwasmachine is goed voor je portemonnee, en daarnaast ook voor het milieu. Een standaard vaatwasser met 12 tot 15 couverts is het meest zuinig. Kijk dus altijd goed naar energielabel, A is het meest zuinig.

De verschillende programma’s

Een afwasmachine heeft vaak veel verschillende programma’s. De een heeft er nog meer dan de ander, en het ene programma is luxer dan het andere. Dit lijkt mooi, maar misschien heb je er wel helemaal niks aan. Bedenk daarom goed wat je nodig hebt en koop op basis daarvan. Meer is niet altijd beter.

Verder zijn zaken als bijkomende service, de prijs en het merk nog goed om naar te kijken. Bij de service is het vooral belangrijk of de afwasmachine wordt geplaatst, want dit wil je waarschijnlijk liever niet zelf doen.

https://www.gereedschap-expert.nl/