Erwinvanputten
Image default
Zakelijk

Wat is belangrijk voor uw nieuwe kantoor?

Een nieuw kantoor inrichten is belangrijk want u denkt hier waarschijnlijk de komende jaren door te brengen. Of u heeft een nieuw bedrijf of misschien wilt u uit uw oude kantoor en u zoekt een nieuw pand om in te gaan zitten, waar moet u dan op letten?

Locatie

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de locatie van uw bedrijf. De locaties van bedrijven verschillen per sector. Zo heeft u als transportbedrijf niks aan een locatie midden in de stad maar als accountant of advocaat is dit misschien wel weer interessanter. Het is goed om te kijken wat voor uw bedrijf handig is. Als u veel klanten hebt of u moet veel op bezoek en bent veel weg van kantoor dan is het misschien fijn om langs de snelweg te zitten voor makkelijk vervoer. Verder is voor de locatie belangrijk dat u in een buurt zit wat ook een bepaalde uitstraling heeft. Als u met uw bedrijf op een locatie gaat zitten waar nog veel moet gebeuren of waar niemand wil komen is dat niet fijn natuurlijk.

Uitstraling

De locatie moet al een bepaalde uitstraling geven maar het kantoor op zich zelf natuurlijk ook. Zorg dat uw bedrijf duidelijk naar voren komt als iemand bijvoorbeeld langsloopt. Denk hierbij aan een mooi bord of een vlag of iets anders. Maak het niet te moeilijk, simpele en duidelijke teksten komen het best over bij een toekomstige of bestaande klant. Verder is de uitstraling van binnen natuurlijk ook belangrijk. Wat u daar voor moet doen wordt later verteld. Voor de uitstraling van uw kantoor en uw bedrijf is het ook handig om gebruik te maken van de kleuren die in uw logo staan. Deze kleuren kunt u subtiel terug laten komen door bijvoorbeeld al bij de deur of de ramen de kleuren terug te laten komen. De algehele aankleding van het kantoor zorgt niet alleen voor nieuwe klanten en voor het blijven van bestaande klanten maar ook voor uw werknemers.

Inrichting

Bij de inrichting van het kantoor is de uitstraling zo als net besproken is belangrijk maar ook de indeling. Zorg bij het inrichten van uw kantoor voor een aparte kantine ruimte, een vergaderruimte en een ruimte om mogelijk klanten te ontvangen. Misschien wel het belangrijkste is daarnaast de ruimte waar uw werknemers werken. Zorg bij de inrichting voor de ideale werkplek voor de desbetreffende werknemer. Elke werknemer heeft andere behoeftes en eigenschappen. Bij de inrichting is het dus handig om een verstelbaar bureau aan te schaffen en een verstelbare bureaustoel. Een stoel die op maat gemaakt is voor de werknemer voorkomt fysieke klachten en uiteindelijk ziekteverzuim van de persoon. Bureaus en bureaustoelen zijn erg belangrijk voor de zithouding van de werknemer, als een werknemer goed zit en blij is met zijn werkomgeving zal deze werknemer vaak ook productiever te werk gaan.

Overig

Als laatste. kunt u ook de concentratie van de werknemers verbeteren door bepaalde apparaten in aparte ruimtes te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat of een waterkoker. Maar ook wc’s zijn een belangrijk onderdeel daarin. Het is belangrijk dat er wc’s zijn voor vrouwen en voor mannen maar daarnaast is het ook fijn als deze wc’s niet aan de directe werkomgeving zitten. Dit kan ongemakkelijk zijn voor degene die naar de wc gaat maar ook voor degene die aan het werk is.