Erwinvanputten
Image default
Zakelijk

Verschil tussen een inductie en keramisch

Je hebt vast wel over een keramische plaat gehoord maar wat is het verschil? De plaat duurt lang om het op te warmen, het kost veel energie, het is meestal klein en het is niet veilig. De inductie daarentegen wordt wel snel warm en je kunt wel snel ermee koken. Je kunt wel met normale pannen koken op de keramische plaat, maar niet met de inductie. Je hebt daarvoor speciale magnetische pannen nodig want anders gaat de plaat niet aan als je er normale pannen op zet. Je hebt ook wel een goede stekker nodig om de apparaten te laten werken. Een normale stekker kan niet bij zo een plaat. Je hebt een perilex stekker nodig. Een perilex stekker is een stekker dat meer stroom aan kan. 

Niet veilig en vaste plekken

De keramische plaat is niet veilig, want het is heel warm als jij je hand er tegen aan doet. Je hebt dat ook met de andere plaat maar je voelt het veel minder. Je hebt ook vaste plekken waar jij je pannen op moet doen. Je kunt ze niet ergens anders doen, want anders worden de pannen niet warm. Met een inductie kan je de pan overal doen en dan wordt de plaat op die plek warm. Je hebt ook een kinderslot op de andere plaat. Het is dus ook dus veilig om dat te gebruiken en het is goedkoper. Je bent ongeveer zo een 20 euro goedkoper uit per jaar.

Elektricien perilex aansluiten

Veel mensen weten niet hoe je een perilex moet installeren en aansluiten. Het is daarom handig om een elektricien te bellen die je kunt gaan helpen. Elke elektricien die weet vast wel hoe je een perilex moet aansluiten, want ze moeten het best vaak doen voor de klanten.