Erwinvanputten
Image default
Aanbiedingen

Hardlopen en afvallen: een gouden combinatie voor snel resultaat

Hardlopen is ideaal voor snel afvallen, maar je moet toch met een aantal zaken rekening houden als je begint met hardlopen. Goede hardloopschoenen zijn bijvoorbeeld essentieel.

Ondergrond: De ondergrond is voornamelijk asfalt, toch zijn er ook lopers die vaak in het bos lopen of op een andere ondergrond. Neem dit mee in je zoektocht naar de juiste schoenen.

Trainingsschoenen: De meeste hardloopschoenen zijn trainingsschoenen, deze zijn vaak zwaarder dan wedstrijdschoenen maar bieden veel meer steun en trainingsschoenen zijn voor de recreatieve hardloper dan ook de beste schoenen.

Gewicht: bij een lager gewicht is minder schokdemping nodig. Bij een zwaarder gewicht meer, dit is belangrijk om blessures te voorkomen. Veel blessures ontstaan bij het hardlopen doordat hardloopschoenen te weinig ondersteuning bieden.

Voeten: Iedereen heeft unieke voeten, alle voeten staan op een andere manier en daardoor is het belangrijk om schoenen te kopen die goed passen bij jouw voeten. Zo heb je bijvoorbeeld zeer brede, lange en hoge voeten maar ook kortere lange en lage voeten. Ook de manier waarop jij rent is van belang bij het kiezen van de juiste hardloopschoenen. Dit is de reden dat fabrikanten zoals Nike en Adidas miljoenen euro’s stoppen in onderzoek en het ontwerpen van de perfecte hardloopschoenen. Goed passende hardloopschoenen kunnen knieproblemen en rugproblemen (meest voorkomende blessures van verkeerde hardloopschoenen) tegengaan.

Maat: De juiste maat is van belang, advies hierover kunnen we niet geven, elke fabrikant heeft vaak een andere pasvorm. Om geld te besparen raden we aan de hardloopschoenen te passen in de winkel en online te kopen. Ook al doe je dit op de webshop van bijvoorbeeld Nike dan kan je vaak alsnog geld besparen ten opzichte van het aanschaffen van hardloopschoenen in de winkel.

Uiterlijk: Veel hardloopschoenen worden tegenwoordig gedragen als gewone schoenen omdat ze er strak uitzien, ze hebben vaak lichte kleuren en mooie vormen welke steeds meer terug te vinden zijn in gewone schoenen.

Prijs: De prijs van hardloopschoenen verschilt nog al. Zo kan je hardloopschoenen kopen die minder dan 40 euro kosten, vaak zijn deze echter gebrekkig als het aankomt op de kwaliteit (demping, pasvorm, grip, ademend, vocht afvoerend). Goede hardloopschoenen zijn een investering in de toekomst. Met kwaliteits- hardloopschoenen kan je vaak jaren mee en voorkomen blessures waardoor je ook weer geld bespaart op lange termijn.

Tip: Stop liever teveel dan te weinig tijd in het vinden van de juiste hardloopschoenen, zo kan je geld besparen en blessures voorkomen.

Voordelen van goede hardloopschoenen

Op het moment dat je goede hardloopschoenen gaat kopen en deze gaat gebruiken zie en voel je meteen de voordelen van goede hardloopschoenen. Zo bieden goede en juist passende hardloopschoenen veel meer ondersteuning voor de voet en daarmee voor het hele lichaam van de hardloper. Het materiaal van goede hardloopschoenen zal de klappen van elke looppas beter opvangen doordat het materiaal het lichaamsgewicht beter kan verdelen over de gehele voet. Een hardloopschoen is ook speciaal gemaakt om vocht en hitte af te voeren zodat je bijvoorbeeld minder snel blaren oploopt als je gaat hardlopen. Twijfel je nog steeds om goede hardloopschoenen te kopen? Je kunt hardloopschoenen voor meer dan alleen hardlopen gebruiken. Hardloopschoenen zien er meestal goed uit en kunnen gewoon dagelijks gebruikt worden en kunnen tevens gebruikt worden als je gaat fitnessen of als je een andere sport gaat beoefenen (tennis, basketbal, zaalvoetbal etc.) Zelfs mentaal kan het kopen van goede hardloopschoenen zijn positieve uitwerkingen hebben!

Tip: Goede hardloopschoenen kopen zal je rond de 100 euro kosten, maar met goede hardloopschoenen doe je ook veel langer dan met gewone hardloopschoenen en ze voorkomen ook kosten door bijvoorbeeld blessures te voorkomen. Op lange termijn zijn goede hardloopschoenen vaak goedkoper.

Welke hardloopschoenen kopen?

Nu je goede hardloopschoenen wilt gaan kopen (anders las je dit niet meer waarschijnlijk) is het belangrijk om de juiste hardloopschoenen te vinden. Er zijn enkele mogelijkheden als je hardloopschoenen gaat kopen, je kan naar een speciaalzaak gaan, steeds meer gewone sportwinkels kunnen je ook goed helpen en je kan natuurlijk online hardloopschoenen kopen. Elke optie heeft zijn of haar voordeel, welke we graag aan je voorleggen.

Speciaalzaak: In de speciaalzaak krijg je hulp van gespecialiseerd personeel welke bijna altijd in een keer de juiste schoen voor je weten te vinden. Nadeel is echter dat je hier ook meer betaald dan bij de gewone sportwinkel of in een webshop. Als je veel vragen hebt kan je hier goed terecht, maar inlezen over welke schoenen je nodig hebt en elders schoenen kopen kan je zeker enkele tientjes per paar hardloopschoenen besparen.

Gewone sportwinkel: Met de gewone sportwinkel bedoelen we winkels zoals DuoSport welke al enkele jaren zijn uitgerust met materiaal op een loop analyse te kunnen maken en goed personeel dat de juiste schoen hierbij kan aanwijzen per hardloper. Ook hier heb je vaak meteen de juiste schoen te pakken. Maar ook hier betaal je meer dan online.

Webshop hardloopschoenen: Er zijn veel webshops die hardloopschoenen aanbieden. De vraag is echter weet jij de juiste schoen uit te kiezen? Sommige mensen beargumenteren dat elk goed merk veel aandacht besteed aan de juiste ergonomie en verhoudingen en je daarom zonder veel problemen een schoen kunt uitkiezen in een willekeurige webshop, zolang je de juist maat hebt zal de schoen goed zijn, hier zijn we het mee eens. Online bespaar je veel geld op het aanschaffen van je hardloopschoenen. Vaak zijn schoenen zo gebouwd dat ze zo veel mogelijk verschillende soorten voeten aan kunnen. Daarnaast kan je simpelweg veteren zoals je wilt zodat de schoenen zitten zoals jij het wilt. Je kan ook een keer naar een speciaalzaak gaan en vanaf dan online goede hardloopschoenen kopen en op die manier geld besparen.

Hardloopschoenen blijven het belangrijkste deel van je hardloopkleding, maar het is ook belangrijk om de juiste hardloopbroek, hardloopsokken en andere hardloopspullen te hebben, lees meer over hardloopkleding.

Voordelen van hardlopen voor snel afvallen

Over de voordelen van hardlopen voor gezond maar snel afvallen kunnen we kort maar krachtig zijn. De voordelen van hardlopen wegen altijd en voor iedereen zwaarder dan de nadelen van hardlopen. Het is nu eenmaal een effectieve manier van afvallen. Dat er nadelen zijn zoals het investeren van je tijd, de pijn na het hardlopen en het niet meer kunnen eten van al die lekkere dingen elke dag, dat weten we. Maar de voordelen van hardlopen wegens zoals gezegd veel zwaarder. Maak voor jezelf eens een rijtje met de voor- en nadelen van hardlopen, en geef hierbij niet alleen 1 punt voor elk argument, geef elk argument ook een weging mee.

https://www.skingeek.nl/snel-afvallen/