Erwinvanputten
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een vaststellingsovereenkomst

De voordelen van een vaststellingsovereenkomst 

Het is vaak geen goed nieuws als jouw werkgever een einde wil maken aan de arbeidsovereenkomst. Toch kan dit nieuwe inzichten en mogelijkheden bieden. Een beëindiging van een arbeidsovereenkomst is dus niet altijd een slecht teken. Een werkgever zal een voorstel doen om tot een goede beëindiging te komen, ook wel een vaststellingsovereenkomst (VSO) genoemd. Als je deze VSO goed doorgenomen hebt en er achter staat is het tijd om deze overeenkomst te tekenen. Twijfel je toch? Dan lees je hier redenen waarom het verstandig is om het wel te doen. 

WW-uitkering 

Als er in de vaststellingsovereenkomst staat opgenomen dat het initiatief van het ontslag bij de werkgever ligt, dan maak je aanspraak op een WW-uitkering. Er moet dan ook in staan dat er geen dringende reden is voor het ontslag. Daarnaast moet de juiste opzegtermijn worden gehanteerd. Dit is afhankelijk van de dienstjaren. 

Ontslagvergoeding

In een vaststellingsovereenkomst kan een ontslagvergoeding worden opgenomen. Dat is in combinatie met een WW-uitkering mooi meegenomen! Is er geen ontslagvergoeding opgenomen? Dan kun je daar over onderhandelen met de werkgever. 

Omscholingstraject 

Een beëindiging van de arbeidsovereenkomst kan voor nieuwe inzichten zorgen. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat je toch niet helemaal op je plek zat bij deze werkgever. Ook biedt het weer nieuwe kansen. Droom je al een paar jaar van een baan in een andere sector? Onderhandel dan met je werkgever over de financiering voor een omscholingstraject en laat dit opnemen in de VSO. 

Laat je adviseren 

Een beëindiging van een arbeidsovereenkomst lijkt in eerste instantie erg vervelend, maar het levert ook nieuwe kansen op. Als goed onderhandeld over de VSO en hier volledig achter staat kan het ook veel voordelen hebben. Wil je de VSO laten checken? Neem dan contact op met Hanze Advocaat en laat je adviseren.  

 

https://hanzeadvocaat.nl/