Erwinvanputten
Image default
Aanbiedingen

5 manieren om badkamermeubel kleuren te coördineren zonder te matchen

5 manieren om badkamermeubel kleuren te coördineren zonder te matchen

Voor de meeste huiseigenaren gaat badkamerinrichting over het creëren van een ruimte die functioneel, comfortabel en gastvrij is. Kleurenschema’s en ontwerpstijlen spelen daarbij een belangrijke rol. Maar als u de trotse eigenaar bent van twee of meer badkamers in uw huis, kan het lastig worden: misschien wil je voor elke badkamer andere badkamermeubel kleuren gebruiken, maar weet je niet of ze beter bij elkaar passen. Of misschien geef je de voorkeur aan één kleurenschema voor je hele huis, maar heeft elke badkamermeubel al een eigen stijl.

Nou, je bent niet gedoemd tot een niet op elkaar afgestemd huis! Hier zijn 5 manieren waarop je je badkamermeubel kunt coördineren (zonder dat ze precies bij elkaar passen) en ze toch het gevoel geven dat ze deel uitmaken van hetzelfde huis.

  • Denk in thema’s: Als je denkt aan bij elkaar passende badkamerset, stel je zich misschien alles voor dat hetzelfde is: de verf op de muren, bij elkaar passende badkamermeubels, en soms zelfs de kleinere details zoals kranen.  Maar het coördineren van je badkamerset hoeft daar niet op neer te komen. Probeer in plaats van alles precies op elkaar af te stemmen eens in thema’s te denken. Kies bijvoorbeeld een nautisch of oceaanthema voor al uw badkamermeubel. In de ene kunt u gedurfde marineblauwe en witte kleuren gebruiken met een decoratieve reddingsboei aan de muur, in de andere een zachtere zeegroene kleur met kiezels en gedroogd zeegras. Deze twee kamers zouden elk een heel andere uitstraling hebben, maar omdat jij je aan één hoofdthema houdt, passen jou badkamerset toch bij elkaar en behouden ze hun eigen stijl.
  • Kies complementaire kleuren: Wist je dat kleuren heel verschillend kunnen zijn, maar toch met elkaar kunnen coördineren? Er zijn wel enkele regels om dit goed te doen. Het kleurenwiel is een visuele manier om te laten zien welke kleuren vergelijkbaar, tegengesteld en complementair aan elkaar zijn.Als je volledig contrasterende stijlen wilt die toch samengaan, ga uw gang. De manier om dit te doen is te kiezen uit tegenovergestelde zijden van het kleurenwiel.
    Als je bijvoorbeeld een mosgroen en een schemerroze voor je badkamerset zou kiezen, zouden ze bij elkaar passen (omdat deze kleuren tegenover elkaar liggen), maar toch verschillend genoeg zijn om je badkamermeubel uniek te laten aanvoelen. Zorg er wel voor dat je van elke kleur een vergelijkbare tint kiest om een vergelijkbare sfeer te behouden. Speel met een paar stalen om combinaties te vinden die je mooi vindt. Maar als je liever iets subtieler wilt, kies dan verschillende tinten van dezelfde kleur in plaats van twee totaal verschillende kleuren. Dit heet ‘analoge’ kleuren kiezen. De ene badkamerset kan bijvoorbeeld diep saffierblauw zijn, terwijl je andere badkamerset poederachtig lichtblauw is. Ze zijn allebei nog steeds blauw, maar dit zorgt natuurlijk voor veel meer variatie dan wanneer je in elke badkamerset precies dezelfde verf gebruikt (maar ook voor een veel beter gecoördineerd kleurenschema dan wanneer je felrood kiest voor de ene badkamer en hemelsblauw voor de andere!)
  • Dezelfde kleuren, verschillende armaturen: Misschien vind je het een goed idee om in al je badkamermeubel precies dezelfde verf te gebruiken. En dat is prima! Maar je kunt toch zorgen dat elke badkamermeubel uniek aanvoelt als het gaat om de kleine details – mix en match verschillende stijlen badkameraccessoires om elke badkamermeubel een unieke uitstraling te geven. Stel bijvoorbeeld dat al je badkamers lichtgrijs worden. In de ene kunt u een klassieke witte badkamer hebben met een rustiek houten aanrechtblad, terwijl u in de andere een modernere zwarte en chromen badkamer heeft met een marmeren aanrechtblad. Ook al gebruik je dezelfde kleuren voor uw badkamers, ze kunnen er toch heel anders uitzien. Dit is ook een geweldige manier om zowel moderne als traditionele stijlen te benadrukken, omdat je moderne badkamermeubels kunt combineren met een traditionele verfkleur of omgekeerd.
  • Verander de verlichting: Verlichting mag geen bijzaak zijn, en badkamerverlichting mag zeker niet over het hoofd worden gezien. Verlichting kan een kamer maken of breken en er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen; je hoeft niet in elke badkamerset dezelfde verlichting te gebruiken! Creëer een unieke sfeer door je verlichting te variëren. In de ene badkamer kun je bijvoorbeeld een eigentijdse chromen kroonluchter hebben, terwijl een andere een ouderwetse kristallen lamp heeft. Of als je het liever bij dezelfde stijl verlichting in je badkamerset houdt, probeer dan verschillende stijlen die op elkaar lijken maar uniek genoeg zijn om elke kamer een eigen karakter te geven.
  • Herhaal subtiele details: Deze laatste tip gaat over het lenen van elementen uit de ene badkamer om te gebruiken in een andere, maar op een totaal andere manier. Stel bijvoorbeeld dat je in de ene badkamerset tegels hebt die je mooi vindt, maar die je niet identiek wilt herhalen in een andere ruimte. Kan je een deel van het ontwerp in een andere badkamer hergebruiken? Dus als je deze tegels van vloer tot plafond in de ene badkamerset hebt, kan je ze misschien alleen op de vloer van uw tweede badkamer leggen om beide kamers met elkaar te verbinden. Of plaats ze rond het bad of de douche in de tweede badkamer om een ander effect te creëren.

badkamermeubel