Erwinvanputten
Image default
Marketing

Wat is Tier 2 Linkbuilding en Hoe Werkt het Precies?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en wordt vaak gezien als dé manier om hoger in de zoekmachines te komen. Tier 2 linkbuilding is hierbij een term die je vast weleens bent tegengekomen. Maar wat is Tier 2 linkbuilding precies en hoe werkt het? In dit artikel leggen wij het je allemaal uit. Lees dus snel verder!

De betekenis van ‘Tier 2 linkbuilding’

Tier 2 linkbuilding is een zoekmachine optimalisatie techniek die gaat over het genereren van backlinks naar je website vanuit andere websites die op hun beurt ook weer backlinks hebben. Kortom, Tier 2 links zijn niet direct verbonden met jouw website, maar afkomstig van andere websites. Door het creëren van deze secundaire links naar jouw website, wordt de autoriteit van jouw website opgebouwd en verbeterd. Dit kan weer helpen om hoger in de zoekmachines te komen, omdat zoekmachines backlinks zien als een soort aanbeveling of referentie.

De drie pijlers van Tier 2 linkbuilding

Er zijn drie pijlers waar Tier 2 linkbuilding op gebaseerd is: relevantie, authoritative en diversiteit. Relevantie betekent dat de website die naar jouw website linkt, gerelateerd moet zijn aan het onderwerp waar jouw website over gaat. Wanneer er geen relevantie is, zal een backlink minder bijdragen aan de autoriteit van jouw website. Autoritative betekent dat de website die naar jouw website linkt, zelf ook gezien moet worden als een autoriteit. Dit kan bijvoorbeeld bepaald worden door de Page Authority en de Domain Authority rankings van de website te bekijken. Diversiteit betekent dat de backlinks vanuit verschillende soorten websites moeten komen, zoals bijvoorbeeld blogs, nieuwswebsites, en sociale media platforms.

Waarom je volgens ons moet investeren in Tier 2 linkbuilding

Tier 2 linkbuilding kan een zeer effectieve methode zijn om de autoriteit van jouw website te verhogen, wat weer kan bijdragen aan een hogere positie in de zoekmachines. Door het opzetten van een goede Tier 2 linkbuilding strategie, kun je ervoor zorgen dat al jouw backlinks relevant, authoritative en divers zijn. Het opzetten van een goede Tier 2 linkbuilding strategie kan echter veel tijd kosten. Dit kan voor bedrijven reden zijn om advies en hulp in te schakelen van een SEO specialist.

In het kort

Tier 2 linkbuilding is een techniek waarbij backlinks naar jouw website gegenereerd worden vanuit andere websites die zelf weer backlinks hebben. Deze secundaire links dragen bij aan de autoriteit van jouw website. Tier 2 linkbuilding is gebaseerd op drie pijlers: relevantie, authoritative en diversiteit. Het opzetten van een goede Tier 2 linkbuilding strategie kan veel tijd kosten, maar kan zeer effectief zijn om de autoriteit van jouw website te verhogen en daarmee hoger in de zoekmachines te komen.

Meest gestelde vragen en antwoorden

Hieronder hebben we een aantal veel gestelde vragen over Tier 2 linkbuilding op een rijtje gezet:
– Is Tier 2 linkbuilding veilig?
Tier 2 linkbuilding is een veilige techniek, mits op de juiste manier uitgevoerd.
– Hoeveel Tier 2 backlinks zijn nodig voor een goede autoriteit van mijn website?
Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de concurrentie in jouw markt. Over het algemeen is het echter belangrijker om te focussen op een goede kwaliteit van de backlinks, dan op de kwantiteit.
– Kan ik Tier 2 linkbuilding zelf uitvoeren of is het beter om hulp in te schakelen?
Hoewel het in principe mogelijk is om Tier 2 linkbuilding zelf uit te voeren, kan het veel tijd kosten om een goede strategie op te zetten en uit te voeren. Het inschakelen van een SEO specialist kan hierbij een goede keuze zijn.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen wat Tier 2 linkbuilding precies is en hoe het werkt. Tier 2 linkbuilding kan een zeer effectieve methode zijn om hoger in de zoekmachines te komen, mits op de juiste manier uitgevoerd. Goede kwaliteit van de backlinks is hierbij belangrijker dan de kwantiteit. Het opzetten van een goede Tier 2 linkbuilding strategie kan veel tijd kosten en bedrijven kunnen daarom overwegen om een SEO specialist in te schakelen voor advies en hulp. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel meer inzicht gekregen in Tier 2 linkbuilding en hoe het kan bijdragen aan de autoriteit van jouw website.