Erwinvanputten
Image default
Dienstverlening

Voordelen van Chiropractie voor Behandeling Hernia

De hernia is een verandering die optreedt in de wervels en is in de meeste gevallen asymptomatisch, d.w.z. pijnloos. De overgrote meerderheid van deze gevallen doet zich voor bij mannen tussen 30 en 50 jaar, maar er zijn ook enkele gevallen bij vrouwen, ouderen, adolescenten en zelfs kinderen.

De wervelkolom bestaat uit wervels, tussenwervelschijven, zenuwen, spieren, merg en ligamenten. Het is in deze groep dat de meeste disfuncties die rugpijn veroorzaken voorkomen, waaronder de hernia, die in elke regio van de wervelkolom kan voorkomen en die vaker voorkomt in de lumbale en cervicale gebieden.

Vallen, ongelukken, een slechte lichaamshouding, slechte eetgewoonten, enz. veroorzaken stress en een verkeerde uitlijning van de wervels, waardoor de schijven overbelast raken, waardoor de ene of de andere zijn integriteit verliest en “uit de pas loopt”. Dit is een wervel subluxatie. Wanneer de uitlijning van de wervelkolom niet wordt hersteld, gaat de druk over de schijven door, wat tot een degeneratief proces kan leiden en op den duur tot een hernia kan leiden.

Behandeling van hernia

Chiropractie is gewijd aan de diagnose, behandeling en preventie van mechanische veranderingen (subluxaties) van het neuro-musculoskeletaal systeem en de effecten daarvan op de functie van het zenuwstelsel en de gezondheid in het algemeen.

We weten dat de hernia van de schijf het gevolg is van een disfunctie tussen de wervel, de schijf en de aangrenzende wervel, d.w.z. subluxatie. Door de terugkeer van de beweging en de normale werking van het gewricht ervaren de meeste patiënten een grote verlichting van de symptomen.

De behandeling van hernia, wanneer deze wordt uitgevoerd door een chiropractor, kan specifiek en veilig de foutieve uitlijning van de wervelkolom corrigeren door de druk op de schijven te verlichten en het evenwicht in het lichaam te herstellen.

De behandeling van hernia moet regelmatig worden uitgevoerd, een chiropractische behandeling helpt om de wervelkolom gezond te houden en voorkomt dat de hernia opnieuw wordt overbelast, waardoor de hernia mogelijk kan groeien.

De voortdurende zorg voor de wervelkolom maakt het mogelijk om een normaal leven te leiden, zonder pijn en zonder crisissen. Het hebben van een hernia is geen ramp! Met chiropractie en goede begeleiding kunt u een normaal en gezond leven leiden.