Erwinvanputten
Image default
Energie

Van bouwval naar droomhuis

Het was de engste beslissing die ik ooit heb genomen; een huis kopen dat amper nog overeind staat. De plek van de bouwval was prachtig, maar veel meer dan een stuk grond met wat houten palen was het eigenlijk niet. Toch was ik zo verliefd op de omgeving dat ik mijn moed verzamelde en een bod uitgebracht. Het verbaasde me niet dat het direct geaccepteerd werd, want ik verwachtte al de enige bieder te zijn die bereid was het gevraagde bedrag te betalen. Als aannemer heb ik bijna de hele boel zelf opgeknapt, alleen voor de elektra heb ik Elektricien Haarlem ingeschakeld. We zijn nu inmiddels zes maanden verder en ik kan zeggen dat ik écht in mijn droomhuis woon. 

Een rollercoaster

De verbouwing – of eigenlijk, de opbouw – was een enorme rollercoaster. Er waren een hoop tegenslagen, waarbij het weer veelal de hoofdrol speelde. Mijn team en ik zijn rond september aan de verbouwing begonnen. De eerste maand waren er weinig obstakels, maar in oktober werd het al gauw koud en vielen er bakken met regen uit de lucht. Niet echt ideaal als je het huis nog niet eens waterdicht hebt gemaakt. Tussentijds hebben we besloten om de verbouwing een maand stil te leggen, aangezien er veel sneeuw voorspeld was en we allemaal wel een rustpauze konden gebruiken. Daarna zijn we er tien keer zo hard tegenaan gegaan! Eind maart was mijn droompaleis helemaal af.

Niet voor iedereen weggelegd

Het opknappen van een bouwval is niet voor iedereen weggelegd. Als ik zelf geen aannemer was geweest, had er een enorm prijskaartje aan gehangen. Achteraf ben ik super blij dat ik het gedaan heb. Het eindresultaat is prachtig en was alle frustratie meer dan waard! Ik heb Haarlem altijd een mooie stad gevonden, maar ik ben ervan overtuigd dat het mooiste plekje nu door mij bewoond wordt. Ik hoop dat ik hier mijn hele leven mag blijven.