Erwinvanputten
Image default
Dienstverlening

Tijd voor een nieuw slot

Het zou goed kunnen dat het alweer een tijdje geleden is dat jij een nieuw slot op jouw deur hebt gemonteerd. Het is wel zeker aan te raden om dit ongeveer om de 4-5 jaar weer te doen. Je wilt natuurlijk wel de beveiliging van jouw huis goed op orde hebben en het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je dan ook een kwalitatief cilinderslot koopt

 

Het belang van een slot vervangen

Een slot is er natuurlijk om inbrekers tegen te gaan. Je wilt dan ook wel een slot dat met de tijd mee gaat. Wat je niet wilt is een nieuw slot moeten kopen omdat het oude slot is opengebroken. Tegenwoordig is kerntrekken bijvoorbeeld een populaire inbraakmethode. Oudere sloten zijn hier nog niet bestendig tegen, maar nieuwere cilindersloten komen steeds vaker met anti-kerntrek snufjes, waardoor jouw slot extra goed beveiligd blijft. Het is dan ook een investering om jouw slot om de zoveel tijd weer even te veranderen om de beveiliging up to date te houden.

 

Een goede investering

Ik snap het. Een slot is nou eenmaal niet bepaald goedkoop. Zeker niet als je natuurlijk meerdere cilindersloten voor meerdere deuren nodig hebt. Je bent zo meer dan honderd euro kwijt. Het is wel een goede investering. Stel je namelijk voor dat je achteraf je sloten zit te vervangen. Het kost even veel geld, maar nu is er ook bij jou ingebroken en ben je al jouw waardevolle spullen kwijt. Dat zou natuurlijk ook erg zonde zijn.

 

Het is nu eenmaal belangrijk dat jij jouw cilindersloten om de zoveel tijd weer even veranderd. Dat zorgt namelijk dat jouw sloten goed met technologie mee gaan, zodat er niet makkelijk ingebroken kan worden. Zo voorkom je dat je achteraf jouw sloten vervangt met spijt. Misschien duur, maar wel essentieel voor de veiligheid van jouw huis!