Erwinvanputten
Image default
Woningen

STENEN MUUR

appartement te koop

Een van de meest relevante stijlen in interieurontwerp is de loft. Ja, hij is prachtig! Brutaal, sterk, met een duidelijk gedefinieerd karakter, het interieur is in Amerika altijd op het toppunt van mode geweest.

Je merkt toch wel dat steeds meer restaurants, cafés, barbershops, penthouses, huizen in loftstijl worden ingericht, en dat is geen toeval: het kan zeker worden toegeschreven aan een van de meest ‘modieuze’ en naar onze mening past het in meer dan welke andere stijl dan ook het concept van “modern interieur”. Maar over de stijl later, nu zullen we het hebben over het integrale kenmerk ervan – een bakstenen muur.

Stel je voor dat je vastbesloten bent om je appartement in loftstijl te renoveren. Hier zijn enkele tips en trucs van huiseigenaren met een bakstenen muur.

Het probleem van de keuze: natuurlijke baksteen of imitatie?

Natuurlijk ziet het natuurlijke metselwerk uit het begin van de 20e eeuw uit de koninklijke rode baksteen er zo indrukwekkend mogelijk uit. De steen is goed, het is waar. Maar wat als u een nieuw gebouw heeft en een loft uw levensdroom is? Er is een uitweg, en niet één!

Ten eerste kun je een natuurlijke baksteen vinden en deze in 2-3 delen snijden (ja, er is zo’n dienst), en met deze natuurlijke klinker de muren van het appartement bekleden. Maar dit is vrij duur. Maar het ziet er zo natuurlijk mogelijk uit en “steelt” het gedeelte van het appartement niet.

De tweede optie is klinkertegels. Je kiest gewoon een tegel van goede kwaliteit (met een niet-herhalend patroon) en dicht bij natuurlijke baksteen in kleur, en zo versier je de muren in het appartement. Maar niet alle muren! Het belangrijkste is hier niet om geld te besparen en een kwaliteitsproduct te kiezen, zodat je een echt loft krijgt, en geen parodie erop.

Ten derde, als je nog steeds een gelukkige eigenaar bent van een appartement uit het Stalin-tijdperk of een appartement in een “koninklijk” gebouw, dan hoef je alleen maar het pleisterwerk van de muren te verwijderen … Het lijkt veel gemakkelijker. Maar zelfs hier doen zich in de regel moeilijkheden voor. Bij het ontmantelen van het gips brokkelt de oplossing uit de naden. Daarom is het bijna onvermijdelijk dat je op zoek moet naar een meester die de gevormde gaten nauwgezet opvult en ook de kleur van de oplossing oppikt, zodat je het verschil tussen de naden in het oude metselwerk en de remake niet ziet. Vervolgens moet u de muren grondig stofzuigen en gipsresten verwijderen. En het belangrijkste is om de steen te bedekken met een niet-glanzende (!) Vernis. Dit voorkomt steenslag en steenstof in het appartement. Het is belangrijk dat de afwerklaag het uiterlijk van de steen op geen enkele manier beïnvloedt.

Bakstenen muurkleur: rood of wit?

Als je eenmaal de stijl hebt bepaald en hoe je het project gaat uitvoeren, stel je de volgende vraag: welke steen moet je kiezen – rode of witte loft?

Het mooie van een “witte” loft is dat het zachter en minder gedienstig is en zelfs perfect geschikt is voor een kinderkamer. En in feite kun je zelfs in het interieur van een klassiek “Chroesjtsjov” -gebouw een bakstenen muur van gips “kaal maken”, deze beschilderen met witte verf en – voila, de bakstenen muur is klaar! Woon je in een nieuw gebouw, kies dan voor jezelf een witte klinker. Het lijkt sterk op natuurlijk metselwerk en is eenvoudig te installeren.

Rode of klassieke loft is mijn favoriet! Hij is sterk, mannelijk, zelfs vrijgezel. Deze optie is strenger, welgemanierd en verplicht. En ja, het begon allemaal met deze optie, want de fabrieken en fabrieken, waar in feite de industriële stijl vandaan kwam, waren gemaakt van rode baksteen! Deze optie heeft veel voor- en nadelen, maar er is één onbetwistbaar voordeel: als je een rode, brute loft beu bent, kan de steen altijd opnieuw worden geverfd. In wit, grijs of zelfs goud, waardoor je iets nieuws en niet minder interessant krijgt (en misschien niet zo “oud” als een klassiek hok). Bijvoorbeeld fusion!

In hechtenis

Een stijlvolle loft kun je niet krijgen zonder stenen – dat is een feit! Een mooie, correct en keurig geplaatste bakstenen muur getuigt altijd van het sterke karakter en tegelijkertijd de delicate smaak van de appartementseigenaar. Wilt u een niet-triviale maar uiterst effectieve oplossing voor uw woonruimte? Let op het idee!

huis te koop kuringen

https://be.propenda.com

Gerelateerde artikelen

Coating voor op de vloer, wat moet je er over weten?

Kunststof ramen en deuren bellem

Op zoek naar een mooie woning