Erwinvanputten
Image default
Gezondheid

Meer kennis over gezondheid door de diëtiste in Oldenzaal

Een verbetering van je gezondheid, dat begint bij jezelf en daarbij dus ook je eigen motivatie. Hoe ga je te werk, wat vind je belangrijk in het leven en hoe leef je op dit moment? Om met je gewicht en je gezondheid aan de slag te gaan is het allereerst belangrijk dat je in gesprek gaat met de leuke diëtiste in Oldenzaal om te kijken waar je op dit moment staat. Dat betekent dat er wordt gekeken naar de manier hoe je nu eet. Wat stop je allemaal in je mond. Dat kan je doen door dit in een gesprek aan te geven en daarna een week lang gewoon te eten hoe je normaal eet en dat allemaal op te schrijven. Niets is goed of slecht, maar aan de hand van dit schema (dat je daadwerkelijk eerlijk moet invullen en jezelf niet voor de gek moet houden) kan er een schets worden gemaakt van jouw eetgedrag en je kennis over voeding, welke ook in het gesprek zal worden getest.

Consumenten

De meeste consumenten hebben geen enkel idee van hoe slecht voeding voor je kan zijn. Sommige producten lijken gezond, maar hebben verreweg een gezonde basis. Dat wordt allemaal door marketing van grote bedrijven gezond gemaakt, maar in de werkelijkheid koop je hier juist voedingsstoffen mee mis en eet je gezonder dan je denkt. Dat is een van de grootste redenen dat mensen overgewicht hebben.

Smaken ontdekken

Door samen met de diëtiste in Oldenzaal hier naar te kijken en zo een verbetering te laten plaatsvinden op het gebied van kennis over voeding en gezondheid wordt er al veel winst behaald. Door hier meer informatie over te hebben kan je namelijk in het vervolg ook zelf bewuste keuzes maken en leer je hoe gezond eten ook lekker kan zijn en zal je veel nieuwe smaken ontdekken en je verbazen over alles wat er mogelijk is.