Erwinvanputten
Image default
Industrie

Lasersnijden als bewerking van verschillende materialen

Lasersnijden is een veelzijdige bewerkingstechniek die voor allerlei doeleinden ingezet kan worden. Aan de hand van deze techniek kunnen vele soorten materiaal bewerkt worden. Logische kandidaten als hout en papier staan hier tussen, maar met genoeg vermogen is het tevens mogelijk om metaal te bewerken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven gebruik maken van deze bewerkingstechniek. Het is dan ook een techniek door vele bedrijven aangeboden wordt. Door de innovaties op het gebied van machines is er ook veel mogelijk op dit vlak. Het zal u dan ook niet verbazen dat lasersnijden vele voordelen met zich meebrengt. Hieronder worden ze voor u op een rijtje gezet.

Dit zijn de voordelen van lasersnijden

Ten eerste is lasersnijden uiterst geschikt als techniek voor het maken van complexe vormen in een materiaal. Dit komt onder meer door de vooruitgang van de machines, maar ook door hoe deze techniek uitgevoerd wordt. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van een laserstraal met een minimale diameter, die exact te werk gaat. Doordat deze zo klein is, kan deze minuscule en precieze bewegingen maken. Perfect voor elk design. De precisie wordt alleen nog maar vergroot omdat de machine veel vrijer vormen kan maken in vergelijking met andere soorten technieken. Bovendien is de afwerking mooier en zult u geen last hebben van restmateriaal. Nabewerking is dan ook vaak niet nodig.

Hier laat u uw materialen lasersnijden

Lasersnijden kunt u beter overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. Piant Stanztechniek B.V. is gespecialiseerd in metaalbewerkingstechnieken zoals lasersnijden. Zij hebben al veel bedrijven geholpen met metaalbewerkingen. Bovendien heeft u inspraak tijdens iedere stap van het proces, van het design tot aan de grafische afwerking. En dat allemaal voor een scherpe prijs! Wilt u weten wat zij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ze op en laat u informeren over de mogelijkheden.

https://www.piant.nl/