Erwinvanputten
Image default
Gezondheid

Humusrijke bodem is een voorwaarde voor een mooie voortuin

Veel Nederlanders weten niet wat ze met hun voortuin moeten doen. Natuurlijk, ze willen wel graag een mooie tuin vol met bloemen, maar ze vrezen het vele onderhoudswerk dat daarmee samenhangt. Wat ze niet weten is dat hun vrees volkomen ongegrond is.

Een voortuin met welig tierend groen is binnen ieders bereik, zonder dat ieder vrij moment moet worden besteed aan de tuin. Sterker nog, als bij de aanleg van de tuin goede keuzes worden gemaakt, vergt een mooie tuin heel weinig werk. Voorwaarde voor zo een prachtige voortuin is dan wel dat de basis, de bodem, goed is. Met andere woorden de voortuin moet zijn voorzien van een humusrijke bodem.

 

Dankzij TM7 een humusrijke bodem 

Het klinkt vanzelfsprekend, een humusrijke bodem, maar veel voortuinen in ons land hebben te lijden onder jarenlang wanbeheer. Dat begint meestal al bij de oplevering van de woning, waar de platgereden, uitgemergelde ondergrond vlak voor de oplevering nog snel wordt voorzien van een dunne laag tuinaarde.

Daarnaast is het toevoegen van voedingsstoffen door middel van droge koemestkorrels eerder uitzondering dan regel. Dan is het eigenlijk een wonder dat er überhaupt nog planten willen groeien in voortuinen, terwijl de oplossing zo voor de hand ligt: een behandeling van TM7 van BioAg doet wonderen. TM7 bevat humuszuur, fulvinezuur en micronutriënten en verandert uw tuingrond na een enkele behandeling in een humusrijke bodem. Door TM7 kan elke voortuin een paradijs worden! 

 

Kleur en geur op een humusrijke bodem 

Als uw voortuin is voorzien van een humusrijke bodem, staat niets u in de weg om van uw voortuin een bloemrijk geheel te maken. Het recept is simpel: vergeet eenjarigen, wees spaarzaam met heesters en kies voor vaste planten in een consistent kleurenpalet met verschillende bloeiperioden. Eenjarigen zijn bron van alle ellende. Ze zijn weliswaar kortstondig mooi, maar vergen veel te veel werk. Dus exit alle eenjarigen. Heesters moeten spaarzaam worden toegepast als solitair. Het is dus zaak hiervoor heesters te kiezen die het hele jaar hun aantrekkelijkheid behouden.

Ze vormen de structuur van de tuin en binnen de structuur zorgen de vaste planten voor een stabiele jaarlijkse rijkdom aan kleuren en geuren. Zet deze vaste planten in flinke groepen bij elkaar met weinig tussenruimte, zodat onkruid bijna geen kans krijgt. Echt, zo simpel kan het zijn om een mooie voortuin te realiseren, dankzij TM7.