Erwinvanputten
Image default
Electronica en Computers

Huis beveiligingssystemen

In het verleden werd draadloze huisbeveiligingstechnologie als inferieur beschouwd aan zijn bedrade tegenhanger, vooral omdat de laatste een hogere betrouwbaarheid had omdat draadloze technologie nog in de kinderschoenen stond. Vandaag de dag echter hebben draadloze home security systemen de bedrade ingehaald en zijn ze even betrouwbaar en kunnen ze vergelijkbare prestaties leveren. Bovendien, het feit dat draadloze home security systemen zijn een stuk eenvoudiger te installeren en vereisen geen zware wijzigingen in het interieur van de structuur, heeft ze nog populairder. Het is het geval met draadloze home beveiligingscamera’s, die meer en meer aanvaarding onder huiseigenaren te krijgen over hardwired camera’s.

Er zijn verschillende soorten draadloze thuisbeveiligingscamera’s te koop, van eenvoudige (en goedkope) doe het zelf camera’s tot professionele beveiligingscamera’s met IP-netwerkmogelijkheden, een water- en vandaalbestendig ontwerp, nachtzicht enzovoort. Aangezien de markt letterlijk een hoge vlucht heeft genomen en nu overspoeld wordt met verschillende soorten draadloze thuis beveiligingscamera’s, zal het wat rondneuzen vergen om degene te vinden die het beste bij u past. Om u te helpen, zullen we uitleggen enkele van de belangrijkste kenmerken van een draadloze home security camera kan hebben.

Infrarood nachtzicht – Met behulp van infrarooddeeltjes kan een draadloze bewakingscamera letterlijk door de duisternis heen kijken. Moderne camera’s hebben een geautomatiseerd systeem waarmee ze licht kunnen detecteren en de vereiste modus kunnen inschakelen. Overdag of wanneer de lichtomstandigheden voldoende zijn, zal de camera bijvoorbeeld werken als een normale videocamera, maar zodra het licht onder een bepaald niveau zakt, zal hij automatisch zijn nachtzichtmodus inschakelen.

IP-netwerken – Als uw draadloze thuisbeveiligingscamera over IP-netwerkmogelijkheden beschikt, kunt u de camera op uw computer aansluiten (meestal via een USB-aansluiting). Dit maakt verschillende opties mogelijk, zoals het bedienen van de camera vanaf uw computer in plaats van het bedieningspaneel van het beveiligingssysteem, het rechtstreeks downloaden van videobeelden op uw harde schijf of het streamen van live beelden van wat uw camera “ziet”, online, overal ter wereld (erg handig wanneer u op vakantie bent en de status van uw huis wilt controleren).

Vandaalbestendig ontwerp – Dit is meestal bedoeld voor draadloze bewakingscamera’s voor buitenshuis. Deze camera’s worden beschermd door een stevig materiaal en afgedekt door een “hub” van breukvast glas dat de kwaliteit van de video die de camera streamt niet belemmert. Ze zijn bijna onmogelijk los te breken van hun steun, waardoor deze draadloze thuisbeveiligingscamera’s hun geld echt waard zijn.

Bewegingsdetectie – Sommige camera’s hebben een ingebouwde bewegingsdetector die hen een dubbel doel geeft. De meeste draadloze thuisbeveiligingscamera’s gebruiken een op infrarood gebaseerde bewegingsdetector die ook lichaamswarmte kan detecteren en zo kan worden afgesteld dat hij de beweging van kleine huisdieren en dergelijke negeert. De bewegingsdetector kan bij de meeste modellen naar believen worden in- en uitgeschakeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over activering overdag.

Afhankelijk van deze kenmerken kan de prijs van een draadloze bewakingscamera uiteenlopen van minder dan honderd dollar tot enkele honderden euro’s. Bestudeer uw huis setup goed en stel uw huis beveiliging behoeften alvorens te beslissen over wat te kiezen, zodat je niet uiteindelijk het kopen van een dure draadloze home security camera met high-tech functies die u misschien niet gebruikt op alle.

https://www.securitythuis.nl/