Erwinvanputten
Image default
Electronica en Computers

Een aantal tips voor de instant camera

Een aantal tips voor de instant camera

De Instant camera ook wel bekend als polaroid is de laatste jaren weer erg populair aan het worden. Het brengt vele terug naar de tijd van toen, maar ook is het gewoon zo uniek dat het altijd zal blijven bestaan. De truc van een goede foto maken met deze camera is het licht. Deze camera’s zijn niet echt ontworpen om fel mee in de zon te fotograferen. Een beetje licht of gewoon daglicht kan wel, maar de rest is niet aan te raden want dan is het resultaat slecht. Ook moet je goed opletten dat je niet teveel verschil in het contrast hebt. Deze camera’s zorgen er dan voor dat je 1 kleur juist heel goed ziet en de andere kleur is heel vaag. Als eindresultaat heb je dan een foto die nog geen 5 waard is.

De beste foto’s maken

Als je kiest voor een instax camera uit de categorie best getest dan kun je ook de beste foto’s maken. De meeste van deze camera’s hebben daarom ook verschillende standen voor het beste eindresultaat. Het leukste is dat je zodra je de foto gemaakt hebt hij gedrukt wordt. Je hebt fysiek in je handen en kunt het eventueel meteen meegeven aan vrienden of familie. Daarnaast is het ook mooi om collages te maken met verschillende foto’s, Zorg alleen wel dat je de camera zo stil mogelijk houdt. Ook is het aan te raden om iets meer naar links of juist rechts te fotograferen. Dit omdat de zoeker van deze camera’s net even wat anders werkt. Het is een kwestie van oefenen om daarachter te komen.

Een andere tip is om voor een locatie te kiezen met niet al te veel felle kleuren. De felle kleuren kunnen voor contrasten zorgen en daar wordt het eindresultaat niet beter van. Daarnaast is het ook verstandig om niet te veel storende factoren in beeld te hebben aangezien de zoeker niet zo werkt als bij een normale camera.