Erwinvanputten
Image default
Management

Fashion retail management

Als u houdt van een baan met veel afwisseling en een sterke focus op het werken met het publiek, dan is retailmanagement misschien wel iets voor u.

 

Het bezitten of runnen van een detailhandelszaak is een van de meest risicovolle stappen die je kunt zetten, maar met de juiste visie en leiderschap kan het een succesvolle onderneming worden. Veel mensen die voor zichzelf beginnen – of het nu gaat om het opzetten van een café, een vintage kledingwinkel of een speciaalzaak – beginnen met werken voor andere mensen in de detailhandel.

 

Veel mensen blijven ook bij bedrijven maar klimmen op van een verkoopfunctie naar een managementfunctie, die meer loon en meer autonomie biedt. En in de huidige retail-economie zijn al deze praktijken ook van toepassing op online verkoop. Gelukkig zijn er voor modemarketing en -management veel carrièremogelijkheden en zijn er nu meer dan ooit schoolprogramma’s die gericht zijn op een goed afgeronde opleiding.

 

De basisprincipes voor succes in retailmanagement zijn:

 

Begrip hebben van verkoop principes

Een goede klantenservice

Kennis van boekhouding en administratie

Motiverings- en managementvaardigheden

Wat je zult leren in je schoolprogramma

Vaak retail management college programma’s worden gekoppeld met mode-ontwerp curriculum aan gemengde graden, zoals een associate’s of bachelor’s in de mode en retail management en marketing te creëren. Het verdienen van een certificaat, diploma of associate’s degree in deze gebieden krijgt u toegang tot entry-level management posities in de detailhandel. Veel studenten werken al in de detailhandel en kunnen opklimmen in de gelederen van hun bedrijf organisch, het aanvullen van hun real-world ervaring met de extra kennis die ze hebben geleerd op school. In het bijzonder kan college cursussen te verdiepen uw vaardigheden met boekhouding, boekhouding, marketing en forecasting, en management.

 

Verder gaan, bachelor’s graden in retail management onderdompelen studenten in de voorbereiding voor een succesvolle winkel-gebaseerde, online en non-store retail operaties. Je leert strategieën voor e-commerce, winkel faciliteiten, en direct marketing. Gebieden van studie omvatten:

 

Visuele merchandising

Financiën

Human resource management en logistiek

Voorraadplanning

Zakelijke etiquette en onderhandelingen

Praktijken van ondernemingsrecht

Inkoop in de detailhandel

Verkoop- en evenementenpromotie

Merk marketing

 

Op de baan

Producten en mensen kruisen elkaar in de dagelijkse werkzaamheden van een retailmanager. Aan jou de taak om alles in goede banen te leiden. Je werkt hard om de tevredenheid van klanten, medewerkers, leveranciers en verkopers te garanderen – geen geringe prestatie! Retailmanagers kunnen hun winkels openen en sluiten, werken volgens een vast schema of op wisselende tijden. Een typische werkdag kan beginnen met kantoortaken, waaronder het bijhouden van je financiële administratie en transacties.

 

Je bereidt inkomende en uitgaande zendingen voor, bestelt artikelen of delegeert soortgelijke taken aan inkopers en andere medewerkers. U regelt de roosters van uw werknemers en helpt hen bij vragen en problemen als die zich voordoen. “Brandjes blussen” is een andere rol die managers moeten willen vervullen. Met een stevige basis van kennis, ervaring en een koel hoofd, ben je in staat om uitdagingen aan te gaan en door te gaan naar de volgende taak van de dag.

 

Als retail manager in een e-commerce omgeving heb je dagelijks te maken met tientallen verkopers en leveranciers, maar ook met klanten, netwerkbeheerders, ontwerpers, copywriters en alle anderen die bijdragen aan de workflow van de retail website. Sterk met spreadsheets, nauwgezette organisatie en uitstekende communicatieve vaardigheden zullen online retail managers goed van pas komen.

 

Carrière vooruitzichten

Volgens het huidige Occupational Outlook Handbook (BLS) van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zal de werkgelegenheid voor werknemers in de detailhandel tot 2030 naar verwachting met -1% groeien, wat minder is dan gemiddeld voor alle beroepen. Nationale langetermijnprognoses van de werkgelegenheidsgroei weerspiegelen mogelijk niet de lokale en/of kortetermijnomstandigheden voor de economie of de werkgelegenheid, en bieden geen garantie voor de feitelijke banengroei. Naarmate de economie groeit, zullen bedrijven zich concentreren op het genereren van nieuwe omzet door een sterker verkoopbeheer. De concurrentie – vooral online – is hevig, dus uitstekende strategische denkvaardigheden zullen u helpen om de top te bereiken in retailmanagement. Het vermogen om een uitstekend verkoopteam te motiveren en te ondersteunen en daarbij een laag verloop te behouden, is van groot belang.

 

De BLS meldt ook dat de groei naar verwachting sterker zal zijn voor sales managers die zich bezighouden met business-to-business verkoop, in plaats van business-to-consumer verkoop, omdat de opkomst van online winkelen de noodzaak van verkoopgesprekken met individuele klanten vermindert. De concurrentie voor managementfuncties in de detailhandel is groot, dus leer alles wat je kunt – zowel in de klas als tijdens je stage. Dan ben je goed toegerust om deze vaardigheden op de werkvloer toe te passen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/