Erwinvanputten
Image default
Dienstverlening

Elektricien Den Haag 070: expert in kortsluitingen

Een kortsluiting is erg vervelend. Iedereen heeft er wel eens last van gehad. De lichten vallen uit, telefoons laden niet meer op en de koelkast werkt ook niet meer. Dit is erg vervelend. Gelukkig kan het met de hulp van Elektricien Den Haag 070 snel opgelost worden. Door voor een lokale elektricien te kiezen kun je snel geholpen worden. Dan hoef je maar even zonder stroom te zitten. Gelukkig zorgt een kortsluiting niet direct voor gevaar, maar toch is het fijn als het probleem zo snel mogelijk verholpen wordt. Zo kun je snel weer vertrouwen op je elektriciteitsnetwerk.

Waardoor wordt kortsluiting veroorzaakt?

Een kortsluiting kan meerdere oorzaken hebben. De bron van de problemen bevindt zich vaak in de meterkast. Vanuit de meterkast wordt de stroom naar de apparaten in je huis gestuurd. Bij kortsluiting kan er iets mis zijn met de richting waarin de stroom loopt of verkeerde draden komen in contact in een apparaat. Kortsluiting kan ook veroorzaakt worden doordat er te veel apparaten tegelijkertijd worden gebruikt. Dan slaan de stoppen door. Verder kan slecht weer ook voor kortsluiting zorgen: bij een blikseminslag kan er kortsluiting ontstaan. Gelukkig gebeurt dit niet vaak.

Het oplossen van kortsluiting

Allereerst is het belangrijk dat je weet welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Dit kun je zelf uitzoeken, maar een elektricien kan dit ook voor je doen. Dat is vaak veiliger en sneller. Als het apparaat is gevonden, moet je het van het stroomnetwerk afhalen door de stekker uit het stopcontact te halen. Vervolgens moet er in de meterkast gekeken worden. De stop die is doorgeslagen moet dan ofwel opnieuw worden gestart, ofwel vervangen worden. In beide gevallen kan een elektricien je helpen. Het kan ook aan de hoofdschakelaar liggen, maar vaak is het probleem dan ook snel verholpen door deze opnieuw op te starten.