Erwinvanputten
Image default
Dienstverlening

Een elektrische installatie laten keuren door een Scope 8 of Scope 10 inspectie

Als werkgever dient u een veilige werkomgeving te creëren voor uw werknemers. Daarbij hoort ook een veilige werking van elektrische installaties. Hoe weet u zeker dat uw installaties goed werken en veilig functioneren? Het antwoord is eenvoudig. Laat een Scope 8 of Scope 10 inspectie uitvoeren door een gereformeerd bedrijf en u weet snel waar u aan toe bent. Schakel voor de inspectieklus bijvoorbeeld Omega Inspectie in. Dan bent u verzekerd van een goede controle en eerlijk advies.

Meer informatie over een Scope 8 inspectie

De scope 8 is een gestandaardiseerde inspectie van elektrische installaties. De inspectie is gebaseerd op de NEN 3140 norm van Nederland, zodat u weet dat de inspectie naar behoren en volgens de richtlijnen wordt uitgevoerd. Bovendien mag een Scope 8 alleen worden uitgevoerd door een bedrijf of inspecteur met een SCIOS-certificatie. Omega Inspectie heeft deze certificering. Het laten uitvoeren van een Scope 8 is niet wettelijk verplicht, maar is zeker aan te raden. Door deze inspectie worden problemen tijdig gesignaleerd, waardoor u niet onverwachts voor problemen komt te staan. Niemand zit immers te wachten op een spoedreparatie. Daarnaast waarborgt u met een Scope 8 de veiligheid van uw werknemers. Mankementen aan de installatie kunnen tijdig worden opgelost, waardoor de kans op ongelukken en verwondingen afneemt.

Een verzekeringsmaatschappij vraagt vaak om een Scope 10 inspectie

Als u een verzekering wilt afsluiten, is het vaak noodzakelijk om een Scope 10 inspectie te laten uitvoeren. Sinds 1 januari 2018 is het zelfs bij elke verzekering verplicht om een Scope 10 inspectie te laten uitvoeren, anders komt u niet in aanmerking voor een verzekering. Dit is dus nog een reden om uw materieel te laten keuren door Omega Inspectie. Dan weet u immers zeker dat de keuring volgens alle gestelde eisen verloopt en u de juiste data ontvangt. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Gerelateerde artikelen

De grafstenen in Hoogeveen creëren een mooie gedenkplek

Een ruim aanbod aan vloertegels en wandtegels bij deze specialist

Dit moet je weten over een BHV cursus