Erwinvanputten
Image default
Dienstverlening

Een elektrische installatie laten keuren door een Scope 8 of Scope 10 inspectie

Als werkgever dient u een veilige werkomgeving te creëren voor uw werknemers. Daarbij hoort ook een veilige werking van elektrische installaties. Hoe weet u zeker dat uw installaties goed werken en veilig functioneren? Het antwoord is eenvoudig. Laat een Scope 8 of Scope 10 inspectie uitvoeren door een gereformeerd bedrijf en u weet snel waar u aan toe bent. Schakel voor de inspectieklus bijvoorbeeld Omega Inspectie in. Dan bent u verzekerd van een goede controle en eerlijk advies.

Meer informatie over een Scope 8 inspectie

De scope 8 is een gestandaardiseerde inspectie van elektrische installaties. De inspectie is gebaseerd op de NEN 3140 norm van Nederland, zodat u weet dat de inspectie naar behoren en volgens de richtlijnen wordt uitgevoerd. Bovendien mag een Scope 8 alleen worden uitgevoerd door een bedrijf of inspecteur met een SCIOS-certificatie. Omega Inspectie heeft deze certificering. Het laten uitvoeren van een Scope 8 is niet wettelijk verplicht, maar is zeker aan te raden. Door deze inspectie worden problemen tijdig gesignaleerd, waardoor u niet onverwachts voor problemen komt te staan. Niemand zit immers te wachten op een spoedreparatie. Daarnaast waarborgt u met een Scope 8 de veiligheid van uw werknemers. Mankementen aan de installatie kunnen tijdig worden opgelost, waardoor de kans op ongelukken en verwondingen afneemt.

Een verzekeringsmaatschappij vraagt vaak om een Scope 10 inspectie

Als u een verzekering wilt afsluiten, is het vaak noodzakelijk om een Scope 10 inspectie te laten uitvoeren. Sinds 1 januari 2018 is het zelfs bij elke verzekering verplicht om een Scope 10 inspectie te laten uitvoeren, anders komt u niet in aanmerking voor een verzekering. Dit is dus nog een reden om uw materieel te laten keuren door Omega Inspectie. Dan weet u immers zeker dat de keuring volgens alle gestelde eisen verloopt en u de juiste data ontvangt. Zo weet u snel waar u aan toe bent.