Erwinvanputten
Image default
Verbouwen

Dak winterklaar maken

Voorkom lekkages in de herfst. Lees op de website van de dakdekker Amsterdam wat er mogelijk is, en hoe u lekkage kunt voorkomen. Op de website kunt u ook lezen over de 24/7 spoeddienst die een daklekkage kan verhelpen. Tevens kunt u in deze tekst lezen wat er allemaal bij daken komt kijken.

 

De dakdekker Amsterdam is specialist

In deze tekst gaat het over een dak winterklaar maken om lekkage in de herfst te voorkomen, maar een dak moet het hele jaar door goed zijn. Na de herfst komt immers de winter, en dan kan er sneeuw op het dak vallen. Het smeltwater moet niet in de woning komen. Toch komt het voor, als bijvoorbeeld een goot niet goed doorloopt omdat er een regenpijp verstopt zit, dan wil nog weleens smeltwater in de woning komen. In de zomer zijn die plensbuien weer een probleem. Een goed dak met eveneens goede goten en regenpijpen kan zo’n zomerse plensbui makkelijk aan, maar er hoeft maar een dakpan scheef te liggen, en het regenwater komt in de woning of het bedrijfspand. Op zo’n moment kunt u het beste de spoeddienst laten komen. Zij zijn specialist met daken. Misschien was het geen dakpan die scheef lag, maar zat de loodslab rond de schoorsteen niet goed?

 

Onderhoud en renovatie

Het kan gebeuren dat de spoeddienst van de dakdekker Amsterdam tot de ontdekking komt dat het dak op een einde is, en krijgt u het advies om over te gaan op dakrenovatie. Dak renoveren kan via hetzelfde bedrijf. Enkel zelden is het een vernieuwing van de hele kap. De balken die u op zolder ziet en het dakbeschot is vaak nog goed. Renoveren is meestal nieuwe tengels en pannenlatten. Daarop nieuwe dakpannen, en lood rond de schoorsteen. Niet uitzonderlijk komen er gelijk nieuwe zinken goten. Dakrenovatie is meer dan het dak winterklaar maken, want u kunt er vanuit gaan dat groot onderhoud om de 75 jaar is. Het dak is dus voor vele winters klaar.

 

Kies voor modern, comfort, en luxe

Het zal u niet ontgaan zijn dat klimaatverandering en energietransitie een issue is. Juist met het dak kunt u nu al veel voor wezen. Heel belangrijk is het isoleren. Juist met daken laat dat te wensen over. Dit is eenvoudig te zien en te voelen. Als u hoog zomer op zolder bent, en het is daar warm, dan is het dak niet goed geïsoleerd. Als er in de winter sneeuw op het dak ligt, en het smelt snel weg, dan gaat daar overduidelijk de warmte naar buiten. Een moderne woning of bedrijfspand heeft een dak wat zeer goed geïsoleerd is. Naast dat het goed is voor het milieu verkrijgt u een lagere energierekening, dus goede isolatie verdient u terug. Wat ook modern is, is een dakterras. Misschien heeft u een plat dak waar u een dakterras kan laten realiseren? Dan kunt u kiezen voor een totaal van modern, comfort, en luxe. Een plat dak wat in de winter de warmte en in de zomer de koelte in huis houdt, en een extra gelegenheid om lekker buiten te zitten. Effectief heeft u dus meer ruimte. Op de website is te lezen dat de dakdekker ervaring heeft met het realiseren van een dakterras.

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/