Erwinvanputten
Image default
Gezondheid

7 tips voor de verzorging van je krullen

1 Was je haar niet te vaak

Voor de meeste mensen is krullend haar sowieso al droger dan gewoon haar, maar als je je haar te vaak wast verliest de hoofdhuid de natuurlijke oliën en word het nog droger. Het advies is om je haar maximaal twee keer per week met shampoo te wassen, dat houdt je haar namelijk mooier.

2 Gebruik de juiste shampoo

Er zijn veel soorten shampoos maar niet elke is geschikt voor krullend haar, van gewone shampoo wordt krullend haar namelijk erg droog en verliest het volume. Daarom is het verstandig om een shampoo bar krullend haar te gebruiken, dat reinigt namelijk je haar zonder het te veel uit te drogen zodat je haar volume behoudt. Al de juiste shampoos kan je bestellen bij www.shampoobars.nl.

3 Ga vaak genoeg naar de kapper

Het advies is om ongeveer elke zeven weken naar de kapper te gaan, maar doe dat dan wel bij een kapper die verstand heeft van krullen. Dan weet je zeker dat je haar goed geknipt wordt en dat je haar het model mooi behoudt.

4 Gebruik geen borstel

Een borstel is voor het meeste krullend haar te ruw en zal er alleen maar voor zorgen dat je haar breekt en nog droger wordt. Je kan er beter voor kiezen om een speciale kam voor krullen of gewoon je handen te gebruiken. Zo krijg je je haar beter in model en gaat het ook niet te veel pluizen.

5 Wrijf je haar niet droog

Als je je haar droog wrijft verliest het haar al het vocht en wordt het dus droog en pluizig, daarom kan je je haar beter in iets als een katoenen shirt wikkelen en het een uurtje laten drogen. Maar wanneer je minder tijd hebt kan je er ook voor kiezen om een diffuser te gebruiken, dat is een föhn met een opzetstuk met pinnen die het haar op zijn plek houden tijdens het föhnen.

6 Gebruik conditioner

Conditioner is altijd goed voor je haren, doordat het je haar voedt zorgt het ervoor dat je haar minder snel beschadigd raakt en dus gezond blijft. Je kan dit het beste aan het eind van elke douchebeurt doen zodat je haar genoeg vocht behoudt en een beschermend laagje heeft.

7 Slaap op een zijden kussen

Zijde absorbeert in tegenstelling tot katoen geen vocht en heeft zelfs een vochtregulerende werking. Daardoor word je haar minder snel vet en behoudt het haar gemakkelijker vocht. Ook is de kans kleiner dat je wakker wordt met een vogelnest op je hoofd en heb je mooier glanzender haar.