Erwinvanputten
Image default
Dienstverlening

4 redenen om geen persoonlijke lening mee te sluiten

Zou u spijt krijgen van het mede ondertekenen van een persoonlijke lening?

Verstrekkers van persoonlijke leningen (https://spaarbuidel.nl/) controleren het krediet en het inkomen van kredietnemers voordat ze verstrekken ze met een lening. Als hun financiële gegevens niet goed zijn, kan hun de kans worden ontzegd om te lenen zonder een gekwalificeerde medeondertekenaar.

Als u een goede kredietwaardigheid heeft, bestaat de kans dat uw dierbaren u op een dag zullen vragen om die medeondertekenaar te zijn . Dat betekent dat u de persoonlijke lening aanvraagt bij de hoofdlener; uw krediet zou worden beoordeeld door de kredietverstrekker en u zou ook wettelijk verantwoordelijk worden voor de lening.

Hoewel het verleidelijk is om dat soort hulp te bieden, is de realiteit dat er veel redenen zijn waarom u dit niet zou doen een lening voor iemand anders wilt garanderen. Hier zijn er vier:

1. U bent mogelijk verantwoordelijk voor het afbetalen van de lening

Als u een lening medeondertekent, stemt u ermee in in te staan voor de primaire lener die de schuld op zich neemt. In wezen verbindt u zich ertoe de geldschieter terug te betalen als ze dat niet doen. Als gevolg hiervan kun je vast komen te zitten met het terugbetalen van een deel van het geleende bedrag.

Er is vaak een reden waarom mensen een medeondertekenaar nodig hebben:

  • Misschien hebben ze dat niet hebben een solide staat van dienst in het op tijd betalen van rekeningen.
  • Misschien zijn ze jong en hebben ze geen tijd gehad om een sterke kredietgeschiedenis op te bouwen.
  • Ze hebben misschien wat pech gehad en een baan verloor of een medisch probleem had.

Wat de reden ook is, tenzij u er zeker van bent dat de persoon voor wie u medeondertekent financieel verantwoordelijk is en de schuld zal terugbetalen, is er een ernstig risico dat u er de dupe van wordt.

En helaas, als er iets gebeurt en de primaire lener de lening niet kan terugbetalen – zoals overlijden of invaliditeit – zou de schuldeiser dat nog steeds doen verwacht dat u het terugbetaalt. Er is dus altijd een kans dat u vastloopt bij het betalen van de rekening.

Ook interessant:

2. Het kan van invloed zijn op uw vermogen om te lenen

Een medeondertekende lening verschijnt in uw persoonlijke kredietgeschiedenis. Met andere woorden, de betaling telt mee voor uw schuldverplichtingen en kredietverstrekkers zien het wanneer ze uw kredietwaardigheid evalueren. Lees voor meer informatie dit artikel over welke informatie op een kredietrapport staat.

Dit betekent dat uw eigen toekomstige vermogen om geld te lenen door die schuld kan worden beïnvloed, aangezien de meeste kredietverstrekkers kijken naar uw schuld aan -inkomensratio voordat u een lening goedkeurt.

Als u een creditcard, hypotheek, autolening of een andere schuld wilt krijgen en u heeft een persoonlijke lening ondertekend, kan de maandelijkse betaling erop duw uw maandelijkse schuldverplichtingen heel goed boven de limiet van de geldschieter. Als dat het geval is, kan uw lening worden geweigerd.

3. Je zou je relatie met de lener kunnen schaden

Als de persoon voor wie je samenwerkt uiteindelijk niet in staat is om de schuld terug te betalen en je eraan vast komt te zitten, kan dit je verontwaardigd en boos maken, wat je relatie zou kunnen beëindigen aan flarden.

Denk erover na of de financiële hulp die je geeft deze potentiële consequentie waard is.

4. Uw kredietscore kan worden beschadigd

Het betalingsoverzicht voor de medeondertekende persoonlijke lening verschijnt ook op uw tegoed. Als de primaire lener te late betalingen doet, zullen deze in uw dossier verschijnen en uw credit score beschadigen. Dit kan van invloed zijn op uw vermogen om langdurig te lenen. Uw kredietrapport kan ook worden beoordeeld door nutsbedrijven, potentiële werkgevers, verhuurders en verzekeraars. U kunt dus veel financiële schade oplopen totdat u uw krediet opnieuw opbouwt.

Het komt erop neer dat het op het spel zetten van uw krediet voor iemand anders grote financiële en persoonlijke gevolgen heeft. Het is niet iets waar je ja op moet zeggen, tenzij je een hele goede reden hebt om dit te doen.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/