Erwinvanputten
Image default
Internet

Welke provider voor jouw internet?

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Niet alleen op ons werk zijn we ervan afhankelijk maar zeker ook thuis. We kopen via internet onze kleren, gebruiken internet om interactief TV te kijken en om gemakkelijk thuis te kunnen werken. Het is dan ook van groot belang dat je internetverbinding goed is en dat er weinig tot geen storingen zijn. Het is ook prettig dat wanneer er onverhoopt wel een storing is, je goed wordt geholpen door de klantenservice zodat je internet snel weer up and running is. Daarom moet je verschillende soorten internet vergelijken én een provider kiezen die jou de beste service geeft en natuurlijk het beste internet. 

Bepaal eerst wat je wensen zijn

Wat voor jou de beste internet provider is hangt van een aantal factoren af. Eerst moet je bepalen welk soort internet en TV verbinding je wilt. Je hebt daarbij keuze uit 3 soorten verbindingen. Allereerst is er de DLS verbinding. Dit is vaak de meest gunstig geprijsde vorm van internet. Een nadeel van deze verbinding is dat hij niet altijd de beloofde snelheid haalt. Het is sterk afhankelijk van hoe ver je van de wijkcentrale woont. 

Daarnaast heb je internet via een coax-kabel. Deze loopt via dezelfde kabel als de televisie. Kabel is over het algemeen stabiel en snel. Je moet hierbij dus wel altijd ook een tv-signaal afnemen.

Tot slot is er glasvezel. Deze verbinding levert gegarandeerd een zeer hoge snelheid maar is relatief duur en (nog) niet overal te krijg. 

Hoe vind je de beste provider?

Eerst moet je kijken wat elke provider aanbiedt in jouw regio. Wanneer je bijvoorbeeld per se een glasvezel aansluiting wilt, dan ben je aangewezen op de internet provider die dat aanbiedt. Vind je service erg belangrijk, dan is het goed om te kiezen voor een provider die uitblinkt in zijn klantenservice. Voor een deel ben je dus afhankelijk van wat er in jouw woonplaats wordt aangeboden en voor een deel ben je afhankelijk van jouw eigen wensen. Alle providers hebben hun eigen kenmerk. Sommige bieden het beste stabiele netwerk, anderen hebben een gunstig prijspeil, weer een andere provider biedt mooie extra’s bij een pakket. Het is dus belangrijk dat je je wensen op een rij zet en dan de provider zoekt die daar het beste bij aansluit. 

Zo kan Breedbandwinkel jou helpen

De Breedbandwinkel kan je helpen om je ideale internet provider te vinden. Met de postcode zoeker kun je eerst eenvoudig bepalen wat er in jouw woongebied wordt aangeboden. Wanneer je je ideale deal hebt gevonden kun je deze direct tegen de laagste prijs bij de Breedbandwinkel afsluiten, wel zo makkelijk.