Erwinvanputten
Image default
Kinderen

Voordelen van een op afstand bestuurbare auto

Ja ja, je leest de titel goed, er zijn dus voordelen voor kinderen, en ook volwassenen, aan het spelen met een auto met afstandsbediening. Het is logisch dat als je dit leest het niet gelooft, maar er zijn dus echt genoeg voordelen en cognitieve versterkende factoren als het gaat om spelen met een op afstand bestuurbare auto. Maar hoe kan dat nou? Nou, ten eerste kan het kinderen ertoe brengen om buiten in de frisse lucht te spelen. Natuurlijk zijn er ook 100 andere manieren om dat te doen, maar kinderen die met hun kleine autootjes tegen hun vrienden racen, kunnen buiten een groot plezier voor hen zijn en een opluchting voor de ouders binnenshuis die, bijvoorbeeld, alles moeten opruimen. Dit lijkt misschien niet een hele sterke reden, maar er zijn dus nog veel meer redenen waarom het goed is voor ons mensen.

Zorg, verantwoordelijkheid en ontwikkeling

Spelen met een auto met afstandsbediening is niet alleen leuk voor kinderen, het kan hun brein en manieren enorm beïnvloeden, op een goede manier. Allereerst kan het hen leren over zorg en verantwoordelijkheid. Dit komt omdat ze voor de auto moeten zorgen en er dus niet mee moeten gooien of laten vallen om ervoor te zorgen dat hij heel blijft. Dit sluit ook aan bij verantwoordelijkheid, omdat ze het gevoel zullen hebben dat het “hun auto” is en zullen leren hoe ze daarmee om moeten gaan. Bovendien kan het kinderen hun hersenen stimuleren om beter te functioneren. Dit helpt kinderen bijvoorbeeld bij hun visueel-motorische coördinatie, en versterkt deze verder. Daarom kunnen ze voorzichtiger zijn en bijvoorbeeld als ze met andere kinderen spelen, leert het hen ook om obstakels te omzeilen die ze niet kunnen beheersen.

Creativiteit en hun passies leren

Veel kinderen willen graag met auto’s spelen omdat zij misschien het op de televisie zien, hun ouders zien die daar interesse in hebben, of andere vriendjes of vriendinnetjes die dat hebben. Hier kan hun fantasie helemaal op leven, en vooral ook bewust maken van hun passies. Door al dit soort speelgoed, zoals deze op afstand bestuurbare auto’s, worden kinderen creatief in het denken en hebben ze de wildste fantasieën. Ze kunnen zich in deze auto’s en/of ander speelgoed wanen en volledig opgaan in de fascinatie. Als kinderen deze creativiteit vasthouden, kan het dus hun passie worden en kunnen ze meer over zichzelf leren. Met dit soort speelgoed leren ze over de wereld om hen heen en hoe ze die ook waarnemen. Het is een geschenk als kinderen dit al vroeg leren, dus laat ze nog even met dat speelgoed spelen, wie weet waar het hen brengt.