Erwinvanputten
Image default
Woning en Tuin

Tips bij eetkamerset kiezen

Het is gaaf als je nieuwe meubels gaat uitzoeken voor in huis. Of het nu een nieuw huis of een huis waar je al in woont. Met meubels geef je een huis karakter en nieuwe meubels kunnen de sfeer in huis totaal veranderen. Met een eetkamerset geef je je woonkamer of keuken een totaal nieuwe beleving en als je de juiste keuze maakt dan kun je jarenlang plezier hebben van je aanschaf. Wij zijn fan van een complete set met een tafel met bijpassende stoelen. Als je kiest voor bijpassende meubelen dan weet je zeker dat de tafel en de stoelen de juiste hoogte hebben zodat je comfortabel kunt zitten. Daarom geven we je in dit artikel slimme tips om je te helpen jouw ideale aanwinst te vinden.

Bepaal intensiteit gebruik

Bij het kiezen van een eetkamerset is het goed om na te denken over hoe intensief je de meubelstukken gaat gebruiken. Als je een prachtige diner kamer hebt waar je af en toe met gasten een avond zit dan is dat wat anders dan wanneer je op zoek bent naar een set waar je elke dag gebruik van maakt en waar kinderen of kleinkinderen regelmatig kliederen en knoeien. Als je op zoek bent naar meubilair om intensief te gebruiken, kies dan voor materialen die tegen een stootje kunnen en die lang mee gaan. Je hoeft dan qua design geen concessies te doen. Er zijn prachtige meubels te vinden die klaar zijn voor intensief gebruik.

Ontdek de stijl eetkamerset die je mooi vindt

Dan mag je bij de nieuwe eetkamerset ontdekken welke stijl je aanspreekt. Voor de dinerkamer zoek je misschien klassieke modellen die de ruimte het idee van een restaurant geven. Of misschien ben je op zoek naar een pronkstuk in je kamer met een strak en sprekend design. Kies een set die bij je past en die je echt mooi vindt. Je gaat er jaren naar kijken en je gaat de meubels jaren gebruiken. Ga daarom ook echt voor modellen waarvan je blij wordt. Anders ben je er wellicht in een paar jaar op uitgekeken zijn en dat zou zonde zijn van de investering.

Kies een set of stel zelf samen

Als je het jezelf makkelijk wilt maken dan kun je kiezen voor een eetkamerset die al voor je is samengesteld. Dan hoef je verder niet na te denken en heb je meubels die elkaar mooi aanvullen. Wil je meer zelf kiezen dan zijn er ook genoeg sets te vinden waarbij je nog kunt kiezen uit verschillende stoelen en verschillende materialen. En heb je een hele specifieke smaak dan kun je ook de meubels op maat laten maken.

Kijk naar materiaal en grootte eetkamerset

Bij de keuze van de eetkamerset is de keuze van het materiaal een ingrijpende keuze die bepalend is voor de sfeer in de kamer. Hou je van natuurlijke materialen? Kies dan voor modellen die gemaakt zijn van hout met een warme uitstraling. Bij de stoelen kun je nog kiezen voor modellen zonder bekleding en met bekleding. De modellen met bekleding zitten over het algemeen comfortabeler.