Erwinvanputten
Image default
Toerisme

Pretparken en musea voor kinderen in België

bokrijk breugel

Atomium en Mini-Europa – monumentaal pand / miniatuurpark

Tegenwoordig is het Atomium een ​​van de symbolen van Brussel. Deze enorme stalen structuur is een model van een ijzermolecuul. Het bestaat uit negen bollen van het “atoom”, 154 miljard keer vergroot. Het Atomium werd in 1958 opgericht voor een wereldtentoonstelling. In de directe omgeving van het Atomium bevindt zich “Mini-Europa” – een miniatuurpark met kopieën van de beroemdste gebouwen in Europa op schaal 1:25. Dit pretpark is een van de favoriete recreatieplekken voor de lokale bevolking en toeristen.

Bellewaerde / Belleward – familiepretpark

Dit park biedt een scala aan activiteiten: van een bezoek aan de echte jungle op een boot tot het afdalen van de rivier, maar ook piratenavonturen en een adembenemende duikwedstrijd. Dit familiepark is een geslaagde combinatie van een pretpark en een dierentuin waar dieren in hun natuurlijke omgeving leven.

Bobbejaanland – pretpark

Ze zeggen dat in de provincie Antwerpen alle wegen naar dit pretpark leiden. Bobbejaanland bedacht en creëerde het met twee secties: cowboys en indianen. Pas later verschenen er allerlei waterattracties, steile wegen met gekke bochten, adembenemende vluchten en ruimtesnelheden. En zelfs een monument voor de grondlegger van het populaire park.

Bokrijk – prakmuseum

Het park werkt het hele jaar door. Het park staat vol met botanische tuinen, bosjes en dierentuinen. Een openluchtmuseum met kapellen, boerderijen en herenhuizen, vertegenwoordigers van traditionele zaken kunnen de geschiedenis van België visueel zien.

Parc Paradisio / Park Paradisio – parkmuseum

“Paradisio” werd geopend in 1994. Op zijn grondgebied vindt u de ruïnes van de oude abdij van de cisterciënzer orde met aangrenzende gebouwen. Hier zie je ook een prachtige ornithologische tuin met de grootste volière van Europa, evenals een kas met subtropische vegetatie. Duizenden vogels en planten van over de hele wereld zijn hier verzameld. Tussen de vijvers  en bloemen is er een plek voor kinderspelletjes: er zijn jonge dieren op de boerderij, die je zelfs kunt aaien, een restaurant met een terras. Het park organiseert het hele seizoen evenementen over verschillende activiteiten.

Plopsaland / Park Plopsaland – themapark

Het park is gelegen aan de kust nabij de grens van Frankrijk op het grondgebied van het voormalige verbeterende Meli Park. De plaats is ongetwijfeld erg mooi. Bij de ingang van het park zijn dansende fonteinen en betoverende decoraties. Het park biedt 41 attracties voor groot en klein, van traditionele en adembenemende achtbanen tot leuke waterscooterritten voor het hele gezin.

Walibi & Aqualibi / Walibi en Aqualibi – pretpark

Het Belgische pretpark biedt vermaak voor alle leeftijden: boemerangloops, de onaardse monsters van het Au Monster Circus, ZigZag-bochten, de 80 meter lange slangenslang, tornado’s wachten op de waaghalzen. Het park zal ongetwijfeld alle gezinsleden aanspreken, sterke emoties, spanning, vreugde en een breed scala aan geneugten zijn gegarandeerd.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html