Erwinvanputten
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot 2008 2dehands kopen? Let op!

Sta jij op het punt om een Peugeot 2008 2dehands te kopen? Dan is het verstandig om dit artikel te lezen. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de basisinformatie die ervoor zorgt dat jij geen miskoop begaat. Mocht je uitgebreide informatie willen, dan kun je eenvoudig een autoblog raadplegen die hier meer informatie over verschaft.

Het aantal kilometers

Om te bepalen welke Peugeot 2008 2dehands je wilt aanschaffen is het goed om te kijken hoeveel kilometers je op jaarlijkse basis wilt gaan rijden. Als je besluit om veel kilometers op jaarlijkse basis te maken, is het verstandig om voor een diesel te gaan. Hierbij zullen de maandelijkse kosten voor de wegenbelasting wel oplopen. Het is derhalve goed om inzichtelijk te hebben hoeveel kilometers je ongeveer op jaarlijkse basis gaat maken. Met dit aantal kun je online eenvoudig een berekening maken of je een diesel of een benzine moet gaan rijden.

Check de aanbieder

Als je een auto wilt aanschaffen is het altijd goed om te checken wie de auto verkoopt. Bij een bedrijf betaal je namelijk meer dan bij een particulier. Dit heeft te maken omdat er afleveringskosten en rijklaarmaakkosten worden verrekend in de prijs. Daarnaast betaal je bij een bedrijf meer, maar als er sprake is van BOVAG krijg je hier wel garantie voor terug. Bij een particulier heb je dus minder kosten alleen is de vraag of de auto wel betrouwbaar is.

 

Naast het checken van de aanbieder is het ook verstandig om de historie van de auto te controleren. Uit de historie kun je namelijk kijken of het een probleem auto is of niet. Mocht de auto veel schade hebben, dan is het aan te raden om voor een andere auto te kiezen