Erwinvanputten
Image default
Woning en Tuin

Je tuin inrichten met LED kerstverlichting

Buitenverlichting is een geweldige manier om te pronken met jouw huis tijdens de kerstdagen. Het ziet er ook nog eens een stuk uitnodigender uit! Het is niet voldoende om alleen verlichting in je huis te plaatsen, vooral niet tijdens de feestdagen. Je moet nadenken over manieren waarop je verlichting kunt gebruiken in je tuin om die prachtige kerstsfeer te bereiken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij de inrichting van je tuin met led kerstverlichting. Met deze tips kun je dit jaar genieten van een prachtige kersttuin!

Let op de grootte van je tuin

Je moet rekening houden met de grootte van je tuin. Dit heeft invloed op de hoeveelheid licht dat je nodig hebt en hoeveel tijd je nodig hebt om de verlichting te plaatsen. Als je een grote tuin hebt, overweeg dan om op verschillende plaatsen lampen te plaatsen. Concentreer je op de gebieden die je graag wilt verlichten. Als je maar een kleine tuin hebt, zoek dan naar een aantal plaatsen die leuk zijn om te verlichten. Heb je bijvoorbeeld een hek in je voortuin? Dan kun je deze verlichten met wat LED strips. Wees creatief!

Gebruik een boom of ander hoog object 

Een andere manier om verlichting toe te voegen, is door een boom of ander hoog object als natuurlijke lichtmast te gebruiken. Als je geen grote boom in je tuin hebt, overweeg dan om een ​​kunstmatige boom te gebruiken. Kunstbomen kunnen worden gedecoreerd met LED verlichting die aan de zijkant van je huis kunnen worden bevestigd. Op deze manier geven ze een prachtige gloed af voor iedereen die langskomt! Met een zorgvuldige planning en strategische plaatsing kan dit een opvallend effect creëren dat je kerstdecoratie zal verbeteren.

Leer hoe je lampen op batterijen gebruikt

Kerstverlichting op batterijen is overal verkrijgbaar en ze zijn een makkelijke manier om  verlichting toe te voegen aan je tuin. Ze zijn energiezuiniger en gemakkelijker te installeren dan traditionele elektrische lampen. Dit komt omdat je geen snoer uit het stopcontact hoeft te halen. Ze zijn ook veiliger en simpel te verplaatsen als je de plaats van de lichten moet veranderen. Doen dus!

Kies een kleurenschema

Je wilt dat je feestelijke buitenverlichting net zo samenhangend is als de rest van je huis. Dit is vooral het geval als je veel licht gebruikt of ze van een afstand wilt kunnen zien. Om die reden is het het beste om kleuren te kiezen die gemakkelijk te matchen zijn. Daarnaast moeten ze goed zichtbaar zijn van een afstandje, zoals rood, groen en blauw. Wil je andere kleuren gebruiken dan alleen deze drie? Kies dan voor een kleurencombinatie zoals wit/rood/groen of rood/blauw/groen. Deze twee combinaties zullen ook goed opvallen. LED verlichting is beschikbaar in alle kleuren, dus dat komt wel goed!

Houd rekening met de zichtlijn

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je een geweldig ontwerp hebt, is door eerst te kijken naar de zichtlijn. Vanaf hoever zie je de verlichting? Wat wil je dat deze lampjes verlichten? Als je van plan bent om je lampen van een afstand te bekijken, mogen er geen obstakels zijn zoals bomen of struiken. Deze kunnen je zicht namelijk belemmeren en dan gaat het volledige effect verloren. Probeer de lampen zo te plaatsen dat ze iets anders verlichten dan alleen zichzelf. Op deze manier zullen ze er natuurlijker en minder kunstmatig uitzien.

Zorg dat je buitenruimte goed verlicht is

Gebruik een lichtmeter om de hoeveelheid licht in je ruimte te meten. Een lichtmeter is een apparaat dat de hoeveelheid geproduceerd licht meet en weergeeft. Je kan er een vinden in een ijzerhandel of online. Gebruik timers om lampen automatisch aan en uit te zetten. Met timers kan je specifieke tijden instellen waarop je lichten worden ingeschakeld en vervolgens na een bepaalde tijd automatisch worden uitgeschakeld. Hierdoor besparen ze energie, want de kerstverlichting wordt uitgeschakeld als er niemand in de buurt is. Gebruik dimmerschakelaars om de helderheidsniveaus van LED kerstverlichting gemakkelijk te regelen. Met een dimschakelaar heb je meer controle over de helderheid van je LED kerstverlichting. Het geeft je de optie om heldere witte verlichting te veranderen in mooie koele blauwe of paarse tinten.

Gebruik silhouetten en figuren

Het is belangrijk om silhouetten en figuren te gebruiken om je lichtontwerp tot leven te brengen. Gebruik een verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren voor een extra mooie sfeer. Silhouetten kunnen worden gebruikt als focuspunten, terwijl figuren prominenter zijn maar niet per se opvallen. Het wordt aanbevolen om beide te gebruiken in het ontwerp van je tuin. Op deze manier heb je controle over welke gebieden moeten opvallen en welke moeten opgaan in de achtergrond. Er zijn ook verschillende figuren die je kunt kopen, zoals figuren van kerstmannen, kerstbomen, herten en meer. Je kunt deze verlichten en in je voortuin zetten. Dit zal iedereen zeker een kerstgevoel geven!