Erwinvanputten
Image default
Telefonie

Een smartphonehoesje bestellen is verstandig

Het beschermen van je telefoon is erg belangrijk. Niet alleen moet het telefoonscherm worden beschermd met een gehard glazen screenprotector, de sterkste beschermlaag op de markt, maar het toestel moet óók worden beschermd. Onder de motorkap zit hardware die erg kwetsbaar is. Een ongelukkige val kan resulteren in dure reparatiekosten of misschien wel onherstelbare schade aan het toestel. Om de smartphone te beschermen, zijn er veel oplossingen. U kunt een plastic of siliconen hoes, bookcase, een bumper of een multifunctionele case kiezen. Wat is een smartphonecase? Hoe kies ik het juiste product? We leggen het uit!

Bescherm je telefoon

Hoesjes iPhone zijn telecomaccessoires die medio 2010 op de markt zijn verschenen. Hoesjes zijn ontworpen om je telefoon te beschermen tegen val- en krasschade. Door een stevig telefoonhoesje aan te schaffen, dat geschikt is voor jouw telefoon, voorkom je dat jouw smartphone vroegtijdig het lootje legt. Anders gezegd: je verlengt de levensduur. En dat is echt wel een paar tientjes waard, toch? De aanschaf van een mobiele telefoonhoes mag dan ook niet worden onderschat.

Een telefoonhoesje dat past

Bij het kiezen van een case voor je mobiele telefoon, is het belangrijk dat je het model kiest dat naadloos past om jouw toestel. Een hoesje wordt voor elk toestel speciaal ontworpen, zodat alle uitsparingen voor de knoppen en camera nog steeds goed bereikbaar blijven. Je kunt bij de instellingen in je telefoon controleren welk model je hebt. Zo voorkom je dat je een verkeerd hoesje bestelt en het weer moet terugsturen of omruilen voor het juiste artikel. Bij Casimoda verkopen ze alleen covers en cases die perfect bij jouw mobiele telefoon passen.

Hoe kies ik het juiste hoesje voor mijn smartphone?

Als u een case zoekt voor jouw Apple iPhone 13, bijvoorbeeld een mooi marmer hoesje iPhone 13 dan kun je kiezen uit verschillende soorten covers met elk zo hun voor- en nadelen. Een backcover beschermt alleen de achterkant van jouw smartphone, een bookcase beschermt ook de voorkant. Met een ingebouwde MagSafe-magneet kun je eenvoudig MagSafe accessoires verbinden.

Een backcover bedekt de achterkant van het apparaat, maar laat je scherm vrij. Je kunt met dit type hoes dus snel meldingen bekijken of controleren hoe laat het is. Sommige merken, zoals Apple, Azuri en Casimoda, produceren voornamelijk compacte, lichte backcovers die matige tot middelgrote bescherming bieden. Stabiele backcovers met dikke randen van bijvoorbeeld Otterbox, Gear4 en Tech21 bieden goede bescherming. Dit is hoe je valschade voorkomt van een val van enkele meters. Bovendien hebben ze hoge, uitstekende randen die bepaalde bescherming bieden tegen krassen op het scherm.