Erwinvanputten
Image default
Winkelen

De voordelen van een poffertjespannen voor koks

Poffertjes zijn een erg lekker en populaire tussendoortje, maar de vraag is: waarom zou een kok ervoor kiezen om in een poffertjespan te investeren? In dit blogartikel behandelen we vijf verschillende voordelen waarom elke kok er profijt van heeft om een poffertjespan te gebruiken. We nemen daarnaast ook de beste poffertjespan voor een kok onder de loep en geven we aan welke poffertjespan ze moeten aanschaffen.

Gemakkelijk te gebruiken

Een poffertjespannen is een eenvoudig te gebruiken kookgerei. Het enige wat je nodig hebt is wat extra vetstoffen of olie, wat poffertjesbeslag en je kunt aan de slag! Bovendien kun je meer poffertjes tegelijk bakken, waardoor je meer gebruikers tegelijk kunt bedienen dan wanneer je poffertjes één voor één maakt.

Eenvoudige reiniging

Het gebruik en de reiniging van een poffertjespan is eenvoudig. Ze zijn vaak gemaakt van duurzaam en roestvrij staal dat kras- en schuurbestendig is, waardoor ze goed tegen veel schoonmaakchemicaliën kunnen. Met een poffertjespan hoef je je geen zorgen te maken over het moeizaam schoonmaken van je gerechten.

Geen gekleurde poffertjes

Met een poffertjespannen krijg je niet alleen lekkere poffertjes, maar ook een gegarandeerd kleurverschil in je poffertjes. Het geheim is dat je een snelle, gelijkmatige temperatuur krijgt die niet kan worden behaald met andere technieken zoals frituren in een pan.

Bestand tegen hoge temperaturen

Poffertjespannen zijn gemaakt van een hoogwaardig materiaal en zijn bestand tegen hoge temperaturen. Je kunt er zelfs poffertjes mee bakken met een temperatuur van meer dan 200 graden Celsius!

Minder tijd besteden aan het bakken

Door het ontwerp van de poffertjespan kun je niet alleen meer poffertjes tegelijk bakken, maar ook veel sneller. Het is een veel snellere methode dan het gebruik van een oven, of zelfs een ander type pan.

De beste poffertjespan

De beste poffertjespan voor een kok is de Rösle Copper Poffertjespan. Deze pan is gemaakt van hoogwaardig koper dat warmte goed geleidt en rust, corrosie en krasbestendig is. De pan heeft daarnaast een diep anti-aanbaklaag en sluit goed af met behulp van een hendel waarmee je de hitte kunt regelen. Om de beste poffertjespan voor een kok te vinden, raden we je aan om de vergelijking top 10 poffertjespannen te bekijken.

Conclusie

Koken met een poffertjespan heeft veel voordelen. Het is gemakkelijk te gebruiken, eenvoudig te reinigen, niet gevoelig voor kleurverschillen en bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast kun je ook minder tijd besteden aan het bakken. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een poffertjespan, raad ik je aan om de vergelijking top 10 poffertjespannen te bekijken om de beste poffertjespan voor je te vinden.