Erwinvanputten
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning voor diesels – een introductie

Wat is chip-tuning? ECU- of elektronische besturingseenheid is een apparaat dat is gemonteerd op een motor om de druk voor de verschillende sensoren en functies van een auto-motor te wijzigen of in te stellen. De motorbesturingseenheid bevat meestal veel verschillende bedieningselementen en apparaten die verschillende functies uitvoeren, zoals luchtbrandstofbeheer, transmissiebeheer, motortoerentalbereik en anderen. Het helpt bij het verbeteren van de algehele prestaties, motorvermogen en heeft een zeer positieve impact op het rijcomfort.

 

Volgens de meeste experts is het verhogen van de brandstofefficiëntie van een auto een van de beste manieren om het beste gebruik te maken van elke cent door een chauffeur. Met deze methode wordt de auto betere kilometers met een beter gas terwijl het brandstofverbruik tegelijkertijd verbetert. Het wordt gedaan door de software van de ECU te wijzigen die de mogelijkheid stelt om te reageren op verschillende omstandigheden, zoals het besturen van stress, terrein, snelheid, brandstoftype en anderen.

De meeste voertuigen die zijn uitgerust met motorregeleenheden zijn tuners.

 

Er zijn verschillende voordelen geassocieerd met ecu-chip-tuning en dat heeft het de afgelopen tijden erg populair gemaakt. Een van de belangrijkste voordelen is dat het de brandstofverbruik van het voertuig en het resulterende gasklokje verbetert en ook verbetert. Het verbetert ook het emissieniveau van het voertuig. Een ander voordeel van het installeren van een chip-tuning-systeem is dat het de ECU in staat stelt meer te doen dan alleen de hoeveelheid brandstof die in de motor wordt geregeld;

 

Een van de nadelen van het hebben van motorcontrole-eenheden is dat ze een negatieve impact hebben op de wederverkoopwaarde van een voertuig, omdat als u uw auto verkoopt, u niet het volledige verlies kunt claimen dat u mogelijk hebt verdiend vanwege de motorbesturingseenheid. Het ECU-chip-afstemsysteem verwijdert deze beperking, waardoor het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Een ander nadeel van het hebben van eenheden met motorregeling is dat het de hoeveelheid modificaties die u aan de auto kunt maken en uw motorvermogen kunt beperken. Als u te veel wijzigingen in de auto installeert, kan het de motorbesturingseenheden beschadigen, waardoor het moeilijk is om het geld te herstellen dat u aan de wijziging hebt besteed.

 

Tegenwoordig zijn er verschillende elektronische besturingseenheden die beschikbaar zijn op de markt, waardoor het u gemakkelijk is om een chiptuning-systeem te installeren. Er zijn veel websites die u stap voor stap instructies en afbeeldingen bieden voor het installeren van deze elektronische eenheden. U moet echter extra voorzichtig zijn bij het installeren van de elektronische besturingseenheid voor het is vrij fragiel.

 

Chip-afstemming voor dieselmotoren is een behoorlijk complexe taak en vereist dat u hoogwaardige hulpmiddelen gebruikt. Het belangrijkste doel van het doen van deze tune-taak is het verbeteren van de prestaties van uw auto en om het meer brandstof efficiënt te maken. Je zou dit niet zelf moeten werken, omdat het technische kennis vereist en je ook een blessure kunt veroorzaken. Daarom, als u de prestaties van uw auto wilt verbeteren en wilt vermijden dat u duizenden dollars wilt doorbrengen, moet u een professionele tuner inhuren om deze baan voor u te doen.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/