Erwinvanputten
Image default
Internet marketing

Leer uw afbeeldingen te beheren

marketing textbook

Zoveel mensen hebben de neiging om beangstigende visioenen van de toekomst op te roepen: ‘zien’ dat ze falen of afgewezen worden; stel je voor dat je werkloos, ziek, oud en zwak bent, of in moeilijkheden verkeert. Deze beelden kunnen volkomen echt lijken en een verlammende angst veroorzaken voor wat nooit zal gebeuren. Als we volledig opgaan in deze beelden, maken ze ons zo bang dat we niet langer een normaal leven leiden, ons ontwikkelen en doen wat voor ons van waarde is.

In zijn boek The Happiness Trap. Maak je geen zorgen, begin te leven ”, vertelt psychotherapeut Russ Harris over de staat van cognitieve fusie, waarin mensen hun gedachten zien als de ultieme waarheid of als iets dat hun volledige aandacht vereist.

Wat is cognitieve fusie?

“Cognitie” is een psychologische term voor een product van de geest: gedachte, beeld of herinnering. “Fusie” betekent het mengen of verenigen van verschijnselen. Dus, “COGNITIEVE FUSIE” is een proces van VERMENGING van de eigenlijke GEDACHTE en het OBJECT van de gedachte.

“Daarom reageren we op woorden over citroen op dezelfde manier als op de citroen zelf; Bij het lezen van een misdaadroman nemen we de situatie waar alsof er echt iemand wordt vermoord. Woorden als “Ik ben nergens goed voor” overtuigen ons ervan dat we echt onbeduidend zijn, en de zin “Ik zal niet slagen” klinkt alsof ons falen een zaak is die al lang geleden besloten is. “

Met cognitieve fusie begint een persoon te voelen dat zijn gedachten de realiteit zijn, de waarheid, dat ze wijs en belangrijk zijn, dat ze hem ertoe aanzetten iets wel of niet te doen.

Gedachten zijn natuurlijk erg belangrijk voor een persoon. Ze “vertellen” ons verhalen over ons leven en vertellen ons wie we zijn en wat we zouden moeten zijn, wat we moeten doen en wat we moeten vermijden. Soms zijn dit echte verhalen (de zogenaamde “feiten”), en soms zijn ze fictief. Over het algemeen zijn gedachten niet waar of onwaar.

Onze geest is een geweldige verhalenverteller, houdt ervan om verhalen te vertellen en houdt er in feite nooit mee op. Hij vertelt verhalen over wie je bent, wat je bent, wat andere mensen van je denken, dat er iets mis is met deze wereld, zoals een radio die non-stop praat. Onderzoek toont aan dat ongeveer tachtig procent van onze gedachten een negatieve connotatie heeft, en als ze als waar worden beschouwd, ontwikkelen ze zich tot verdriet, woede, een laag zelfbeeld, twijfel en twijfel aan onszelf. De meeste psychologische benaderingen beschouwen dergelijke negatieve verhalen als een ernstig probleem en dringen actief aan op de eliminatie ervan. Ze stellen voor om hun geschiedenis te herschrijven, de details te achterhalen, of het waar is of niet, dit verhaal te verwijderen.

Maar, zoals Russ Harris opmerkt, de waarheid is dat deze controlestrategieën op de lange termijn niet werken. De auteur stelt een alternatieve benadering voor op basis van de principes van acceptatie- en consistentietherapie. Het bestaat erin een gedachte niet te beschouwen vanuit het standpunt van zijn waarheid of onwaarheid, maar vanuit het oogpunt van zijn bruikbaarheid – of een specifieke gedachte zal helpen het leven te creëren dat we willen.

Russ Harris stelt voor om de “IK HEB EEN GEDACHTE …” TECHNIEK te gebruiken

Door deze zin aan sommige destructieve gedachten toe te voegen, kun je een zeer nuttig effect bereiken: het zal je in staat stellen om weg te gaan van de gedachte zelf, alsof je een stap terug doet, om er van buitenaf naar te kijken.

“Een innerlijke stem zegt je bijvoorbeeld:” Het leven is waardeloos! “, En je zegt simpelweg:” Ik denk dat het leven waardeloos is. “

Door deze zin te gebruiken, kunt u het denkproces volgen en neemt de kans op letterlijke perceptie van gedachten af. Op deze manier kun je afstand nemen van je gedachten en zien wat ze werkelijk zijn: de woorden die in je hoofd ronddraaien – en niets meer.

Bij acceptatie- en sequentietherapie wordt dit proces COGNITIEVE SCHEIDING of gewoon SCHEIDING genoemd. Waar cognitieve fusie zegt dat onze gedachten waar en buitengewoon belangrijk zijn, herinnert COGNITIEVE SCHEIDING ons eraan dat GEDACHTEN ENKEL WOORDEN zijn.

Een andere techniek om je verontrustende of destructieve gedachten niet te serieus te nemen, is door ze voor jezelf te chanten met een grappig deuntje. Wat is er met de gedachte gebeurd? “Je hebt niet geprobeerd er vanaf te komen, je kwam er niet achter of het waar of onwaar was, en je probeerde het ook niet te vervangen door een positieve. Dus wat gebeurde er? In feite zijn jij en je gedachten “verdeeld”. Door een gedachte te nemen en die in muziek om te zetten, realiseerde je je dat die uit woorden bestaat, net als de tekst van een liedje. “

Op zichzelf worden negatieve verhalen niet als een probleem beschouwd. Een probleem is het geval wanneer een persoon met hen “versmelt”, hen als een onbetwistbare waarheid beschouwt en hen te veel aandacht schenkt.

Hoe acceptatie- en consistentietherapie aanbeveelt om gedachten te behandelen:

Probeer niet te lang vast te houden aan bepaalde overtuigingen. Als een persoon in iets overdreven en koppig gelooft, worden zijn posities en acties minder flexibel. “Als je ooit ruzie hebt gehad met mensen die er absoluut van overtuigd zijn dat ze gelijk hebben, dan weet je dat het nergens op slaat. Ze zullen nooit toegeven dat vanuit hun eigen standpunt andere standpunten mogelijk zijn. We noemen zulke mensen meestal onbuigzaam, bekrompen, bekrompen, oogkleppen of obsessief. “

Kijk eens goed of deze gedachte u zal helpen een rijk, vervullend en zinvol leven te creëren. Als dat zo is, gebruik het dan, maar onthoud dat dit slechts een verhaal is: een fragment van menselijke spraak. Je kunt het gebruiken, maar je moet er niet aan vasthouden.

Onthoud dat je moet leren goed te letten op wat er werkelijk gebeurt, en niet automatisch alles moet geloven wat je geest fluistert. “Elke dag hebben we duizenden onnodige en nutteloze gedachten. Ze kunnen wreed, grof, dom, kritisch, beangstigend, wraakzuchtig of ronduit belachelijk zijn, maar we kunnen niet voorkomen dat ze worden geboren. ‘

We zijn niet onze gedachten, en om hier een idee van te krijgen, stelt Russ Harris voor om scheidingstechnieken te gebruiken zoals: “Vat het niet licht op” (vervang bijvoorbeeld de zin “Ik ben een loser” door “Ik ben een banaan” de eerste maakt de tweede aan het lachen, maar beide zijn slechts woorden), “Thank Mind” (Bedank je geest als er een negatieve gedachte in je hoofd opkomt, dit zal helpen om de betrokkenheid bij ervaringen te verminderen), “Stomme stemmen” (stel je voor dat je gedachten worden geuit door Mickey Mouse, Shrek en anderen).

Het punt van de scheidingstechniek is niet om negatieve gedachten te vermijden, niet om ze te bestrijden, maar om te begrijpen dat het slechts woorden zijn die in je hoofd klinken. Als u dit begrijpt, hoeft u zich niet per se beter te voelen; het verbeteren van uw welzijn kan een bijwerking zijn, maar geen doel op zich. “Het belangrijkste doel is om jezelf te bevrijden van de tirannie van de geest om je te concentreren op nuttiger dingen.”

Dit betekent niet dat iemand verliefd moet worden op traumatische emoties en gedachten. Het enige dat u hoeft te doen, is stoppen met vechten tegen hen. Als je stopt met het verspillen van energie aan het veranderen of elimineren van negatieve gevoelens, kun je die richten op waardevollere doelen.

Als u met afbeeldingen werkt, kunt u vergelijkbare technieken gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de techniek van een televisiescherm gebruiken waarnaar u de scène van de beelden die u bang maken, overbrengt. Je kunt je voorstellen hoe je het scherm omdraait, snel vooruit en achteruit scrolt en de aftiteling bereikt. Het punt is niet om obsessieve beelden kwijt te raken, maar om te begrijpen dat het slechts beelden zijn, geen werkelijkheid.

Om te leren scheiden van afbeeldingen, moet u zich er eerst op concentreren. Maar het uiteindelijke doel is om de beelden te laten komen en gaan zonder er aandacht aan te besteden, alsof je in een kamer bent met de tv aan, maar er niet naar kijkt.

Een vergelijkbare benadering kan worden gebruikt bij onaangename herinneringen. Russ Harris raadt het echter af om alleen scheidingstechnieken te oefenen met zeer pijnlijke herinneringen – in dit geval is het nog steeds beter om een ​​specialist te raadplegen.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram influencers cost

https://marketingbook.shop/