Een animatievideo laten maken in een andere taal

 Een geanimeerde video, infographic of whiteboard animatie kun je ook in een andere taal laten maken. Hierbij kun je denken aan herkenbare elementen voor het land, maar natuurlijk ook aan de stemacteur. Je kunt er dus voor kiezen om de animatievideo meertalig te laten maken. Maar wanneer kies je als bedrijf voor een meertalige animatie en wat is het effect daarvan? Als jouw onderneming, product of dienst vooral mensen in Nederland aan moet spreken, dan is het kiezen van een andere taal vaak niet nodig. 

Echter, er zijn steeds meer bedrijven die hun diensten of producten ook Internationaal aanbieden. Juist dan is het goed om de animatievideo in meerdere talen te laten maken. Zo kun je kiezen voor een Italiaanse voice over, maar natuurlijk ook voor een Duits, Engels of Spaans sprekende voice over. Uiteraard spreek je jouw doelgroep zo nog sneller en effectiever aan. Een animatievideo die meertalig moet zijn bevat overigens vaak maar één en hetzelfde script. Tenzij je per land significante elementen toe wilt laten voegen natuurlijk. Doordat de animatie in meerdere talen wordt gemaakt bereik je dus een veel breder publiek. 

Meertalige animatie of explanimation laten maken

 De optie voor meertalig is natuurlijk voor elk soort animatie video beschikbaar. Denk hierbij maar eens aan een uitlegvideo of explanimation. Zeker als je een uitlegvideo gebruikt voor een product dat je Internationaal verkoopt, werkt dit zeer effectief. Je wekt hiermee de juiste emotie bij de kijker waardoor er sneller wordt overgegaan tot actie. Een verkoop dus! Een animatievideo laten maken in een andere taal heeft dus meerdere voordelen.

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen om de video in te laten spreken in een wereldtaal. Denk hierbij maar eens aan Engels. Over het algemeen wordt deze taal door iedereen op de wereld verstaan en gesproken. Een Engels gesproken animatievideo heeft een groot bereik terwijl je maar één video hoeft te laten inspreken. Dit werkt dus ook nog eens kostenbesparend. Bij Donker Media uit Eindhoven beschikken we over ervaren voice overs die vrijwel elke taal spreken. Wil je een animatievideo laten maken in een andere taal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.