Auto-afstemming is de gespecialiseerde modificatie van een voertuig voor een andere groep van doel van degenen die het aanvankelijk is ontworpen om te vervullen. Over het algemeen zullen de meeste auto’s worden gewijzigd om betere prestaties te geven, of een verbeterd brandstofverbruik, terwijl andere kunnen worden gewijzigd om betere algehele kwaliteits- en behandelingskarakteristieken te geven. Tuning wordt uitgevoerd op verschillende merken en modellen van auto’s, waarbij elk model zijn eigen afstemmethode heeft. Sommige wijzigingen die aan uw auto kunnen worden aangebracht, zijn net zo eenvoudig als het installeren van nieuwe wielen, maar sommige gaan zo ver als het vervangen van interne componenten. De gekozen methode is afhankelijk van het type modificatie dat wordt gedaan.

 

Veel mensen worden meegesleept met het idee om hun auto sneller te maken, maar meer mechanische ingenieurs en enthousiastelingen ontdekken de schoonheid van wat de tuning van de auto kan bereiken. Hiermee kan de hobbyist kleine esthetische veranderingen maken die een enorme impact kunnen hebben op de prestaties. De meest populaire modificaties zijn die die meer vermogen toevoegen, zoals grotere radiatoren of een extra turbolcharger-set. Anderen geven ons een grotere dynamiek zoals bredere banden of suspensie-upgrades. Suspension Tuning is een heel populair geworden om te doen omdat het de suspensie in staat stelt effectiever te werken, wat ons op zijn beurt meer behendigheid geeft. Turbochargers, luchtinlaten, prestatie-uitlaten en vele andere soorten modificaties verhogen pk en geven ons een betere algehele prestaties.

 

Turbochargers, luchtinlaten en vele andere wijzigingen stellen ons in staat om de stroomwinsten te vergroten door inlaatluchtdruk en luchtcompressie aan te passen. Stadiumafstemming omvat het afstemmen van uw motor naar hogere uitvoerniveaus voordat u uw sportseizoen invoert. Hiermee kunt u hogere compressiemotoren gebruiken bij lagere motortoerentallen.

Dit geeft u meer stroomwinsten op uw voertuig.

 

Veel hoge prestatietuners kiezen ervoor om zich te concentreren op hun voertuigen Race-tuning in plaats van op de tuning van de auto. Ze zullen de motor prima afstemmen op specifieke racers en ze kunnen zelfs een paar delen vervangen om ons dat beetje extra voor die specifieke race te geven. Sommige van de onderdelen die kunnen worden vervangen zijn: koolhydraten, distributieriem, klepgeleiders, pakkingen, hydraulische onderdelen en veren. Al deze dingen kunnen een enorm verschil maken voor uw voertuig en u extra snelheid op de baan geven.

 

Racing-modificatie is niet beperkt tot stock-tuning, omdat sommige hun auto’s voor maximaal vermogen en prestaties afstemmen. Er zijn twee hoofdtypen wijzigingen: racemodificaties die zich richten op het vergroten van de stroom en / of het verminderen van brandstofverbruik en ontstekingstijd. Race-auto-afstemmen houdt meestal meer dan alleen het brandstoftype te veranderen, omdat veel afstemveranderingen focussen op dingen zoals ontstekingstiming (die verantwoordelijk is voor brandstofverbruik) en luchtfilters (die verantwoordelijk zijn voor het elimineren van verontreinigende stoffen uit de uitlaat).

 

Een ander populair type modificatie is volledige remap.

Afremmen is het proces van het vervangen of wijzigen van de contactbollen om de prestaties of stroom te verbeteren. De belangrijkste reden voor het veranderen van de spoelen is om de compressieverhouding van de motor te verlagen. Aftermarket Auto-onderdelen zijn beschikbaar in alle vormen van modificaties. Als je altijd een snellere, hogere presterende auto hebt gewild, maar ik het nooit heb overwogen om het alleen te doen, is het nu een geweldige tijd om precies dat te doen.

Auto chippen, wat is dat nu precies? Klik hier Chipperformance