Erwinvanputten
Image default
Aanbiedingen

5 tips om energie en motivatie te boosten op de werkvloer!

Een saai kantoor kan ervoor zorgen dat de motivatie en energie van werknemers afneemt.  Werknemers op kantoor hebben behoefte aan een inspirerende en gezellige werkomgeving die hun creativiteit en productiviteit verbetert. Als werkgever kun je de werksfeer positief beïnvloeden door bijvoorbeeld kantoorplanten te plaatsen, de inrichting te verbeteren, rust te bieden en de lunchpauze te stimuleren. In deze blog geven wij je 7 praktische tips om de werksfeer op kantoor te verbeteren en de prestaties van je medewerkers te optimaliseren. Dit is dus een investering voor de lange termijn!

 

Kantoorplanten voor meer productiviteit en betrokkenheid

Het plaatsen van planten voor kantoor zorgt voor decoratie en ze hebben een positief effect op de luchtkwaliteit. Daarnaast brengen planten kleur en leven in de ruimte. Zet bijvoorbeeld een kleine plant op elk bureau en creëer een verscheidenheid aan kamerplanten in een open kantoorruimte of de kantine. Wanneer de werknemers de planten water geven en verzorgen, ontstaat tot slot ook een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

 

Een nieuwe inrichting voor inspiratie

Verander van tijd tot tijd de inrichting van het kantoor, dit zorgt voor een frisse uitstraling. Ook draagt het veranderen van de ruimte voor nieuwe inspiratie omdat je het idee krijgt dat je in een andere omgeving bevindt. Ook het netjes en opgeruimd houden van het kantoor is belangrijk. Dit heeft namelijk een positief effect op de (mentale) rust en het verhoogt de productiviteit.

 

Pauzes voor een hoge spanningsboog

 Het is cruciaal om medewerkers de mogelijkheid te bieden om pauzes te nemen, zo blijft de concentratie op peil. Verplichte pauzes kunnen daarbij zeer effectief zijn. Hiermee wordt verzekerd dat iedereen even de tijd neemt om te ontspannen, te bewegen of te rusten. Dit is zeer zinvol en bevorderlijk voor de gezondheid en werkprestaties van alle medewerkers van het bedrijf.

 

Lunch als brandstof en samenbindende factor

Het is belangrijk om tijdens de lunch gezamenlijk te eten en even weg te zijn van het bureau. Dit bevordert het groepsgevoel en vermijdt dat werknemers voor een lange tijd onafhankelijk blijven. Lunchen in de natuur of een wandeling maken geeft energie. Idealiter is er een gezamenlijke lunchruimte of je organiseert gezamenlijk de lunch. Daarnaast is een lunch natuurlijk ook belangrijk vanwege de voedzaamheid van de producten. Deze voedzame producten zorgen ervoor dat je de beste prestaties kunt leveren.

 

Betere prestaties stimuleren

Gemotiveerde medewerkers zorgen bijna altijd voor betere prestaties. Door een goede werksfeer te creëren, zullen de medewerkers gemotiveerder zijn en zich richten op betere prestaties en productiviteit. Probeer als werkgever aanwezig te zijn op de werkvloer, toon interesse in je medewerkers en hun werk. Dit leidt tot betrokkenheid en individuele erkenning. Ook is het van groot belang dat het welzijn en de gezondheid van werknemers worden gewaarborgd. Informatie aanbieden over een gezonde levensstijl en werken aan de preventie van gezondheidsproblemen en stress. Investeren in gezondheid en welzijn van het personeel resulteert in een terugverdieneffect, tevredenheid en positievere prestaties. Elke medewerker is anders, en het gaat erom dat je als werkgever de ruimte biedt om zich op een verantwoorde manier te ontwikkelen.